Krievijā aizdedzies tirdzniecības centrs; par varoni kļuvis autobusa šoferis

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdienas, 24.februāra, rītā tirdzniecības centrā Altaja Republikas pilsētā Gornoaltajskā izcēlies ugunsgrēks. Par varoni kļuvis kāds tuvumā pagadījies autobusa šoferis, kurš palīdzēja otrajā stāvā iesprostotajiem cilvēkiem izkļūt no ēkas, vēsta portāls "Meduza".

Divstāvu ēka, kurā atrodas tirdzniecības centrs, aizdegās ap plkst.10.30. Ugunsgrēku, kas plosījās 1000 kvadrātmetru lielā platībā, izdevās apdzēst pēc pusotras stundas.

Vairums darbinieku un apmeklētāju evakuējās paši, taču 13 cilvēkiem bija nepieciešama glābēju palīdzība. 

Vietējie mediji vēsta, ka vairākiem cilvēkiem palīdzēja evakuēties autobusa vadītājs, kurš bez pasažieriem brauca garām degošajai ēkai un nolēma palīdzēt. Šoferis piebrauca cieši pie ēkas, un otrajā stāvā esošie cilvēki, izmantojot kāpnes, varēja uzrāpties uz autobusa jumta.

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija nevarēja nosaukt, cik daudziem cilvēkiem šoferis palīdzēja paglābties no liesmām, taču solīja viņu atalgot par sniegto palīdzību.

Autobusa šoferis Vitālijs Deņisjuks medijam "Life" sacījis, ka neuzskatot sevi par varoni.

"Nedomāju, ka būtu paveicis ko varonīgu. Kad ieraudzīju, ka otrajā stāvā ir cilvēki, vienkārši piebraucu klāt ar autobusu, mēģinot palīdzēt viņiem no turienes izkļūt, evakuēties," viņš stāsta. "Tie, kuri atskrēja ar kāpnēm, ir īstie varoņi. Atrodiet viņus, pasakiet paldies. Lai viņu vecāki lepojas, ka izaudzinājuši tādus bērnus."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu