Dj Rudd par "Muzikālās bankas" norisi un sabiedrības reakciju: "Kritika ir pamatota"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edmunds Brencis/Picture Agency

30. janvārī notikušais "Muzikālās bankas" finālšovs Covid-19 pandēmijas laikā raisīja asas diskusijas sociālajos tīklos - vairāki pauda bažas par pasākuma norisi, norādot uz iespējamiem epidemioloģiskās drošības pasākumu pārkāpumiem. Producents DJ Rudd (Rūdolfs Budze), kurš pats piedalījās pasākumā, komentēja situāciju no sava skatupunkta.

Raidījumā "Pāļa bazars" DJ Rudd norādīja, ka pilnībā izprot cilvēku aso reakciju par pasākuma norisi.

"Egoistiski es teikšu tā - protams, man patika. Satikt draugus, it īpaši šajā laikā, es biju tik laimīgs aiziet uz mēģinājumu! Tas ir kaifs būt vienā telpā ar cilvēkiem un muzicēt.

Protams, ja mēs skatāmies uz sabiedrības reakciju, kritika ir, manuprāt, pamatota. Es nevaru un negribu atbildēt, vai šim pasākumam vajadzēja notikt.

Lielajā bildē es uzskatu, ka tik mazā mūzikas tirgū kā Latvija šie pasākumi ir ārkārtīgi nozīmīgi - gan skatītājiem, gan mūziķiem, gan arī satura veidotājiem," raidījumā atklāj Budze.

Viņš turpina: "Uz vietas mēs visi iepriekšējā dienā taisījām testus, bija laikam arī viens pozitīvs, tas arī netika pielaists, un katra uzvedība jau bija paša atbildība. Varbūt organizatoriem vajadzēja iet un teikt: "Ko jūs te darāt, fočējaties bez maskām?" Vai vispār kāpēc maskas ir novilktas, un nav runa par fočēšanos. Es tiešām apzinīgi sēdēju savā beksteidžā un nevazājos riņķī."

"Bet kopumā sabiedrības reakcija, jāatzīst, ir pamatota. Es piekrītu. Kritika ir pamatota. To var saprast, jo cilvēkos šobrīd ir ļoti daudz dusmu. Visi ir mazliet ieslodzījumā, bet nav izdarīts noziegums. Bet tad ir daži, kuri ir atbrīvoti kaut vai uz dažām dienām no šī ieslodzījuma un tas ir publiski," norāda DJ Rudd. 

Jau ziņots, ka "Muzikālās bankas" izpildproducents Aigars Dinsbergs sociālajā vietnē "Facebook" publiskojis ierakstu, vēstot, ka pasākums esot izdevies kā iecerēts un pat saņēmis atbalstu no SPKC.

Par "Muzikālās bankas 2020" vērtīgāko dziesmu pēc skatītāju un žūrijas vērtējuma tika atzīta Intara Busuļa izpildītā "Dejo vientulību".

Foto: Muzikālā Banka 2020

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu