"Kamergalerijas" video telpā notiks saruna par grafiku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lāsma Pujāte
Lāsma Pujāte Foto: publicitātes

"Kamergalerijas" video telpā 2. martā plkst.18.30 notiks saruna par grafiku "Nr 5x5=21" ar māksliniecēm Lāsmu Pujāti un Rasu Jansoni, informē biedrības "Grafikas kamera" valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa.

Viņa pavēstīja, ka tiešsaites pasākums iepazīstinās interesentus ar grafikas tehnikām raksturīgiem drukas principiem. Māksliniece Pujāte piedāvās prezentāciju "Grafika. Daba. Faktūra", kur pastāstīs par faktūrām un to izmantošanas iespējām. Apskatot grafikas tehnikas, kurās parādās faktūra un tekstūra, prezentācijā būs skatāmi arī piemēri no autores mākslas darbiem. Pujāte, strādājot grafikā, rada darbus litogrāfijas, linogriezuma, kā arī jauktās vai eksperimentālās tehnikās.

Sarunas otrajā daļā pievienosies māksliniece Jansone. No 2020. gada augusta "Kamergalerijā" norisinājās trīs izstāžu cikls "2x2=5", kas aizsākās ar Maijas Dragūnes un Imanta Krepica izstādi "Leģendāra saruna" un turpinājās ar Aijas Bley darbu izstādi "Zero Waste". Savukārt tagad "Kamergalerijā" ir mākslinieces personālizstāde "Trīs kārtas un vēl deserts", kas patlaban nav apskatāma. Jansone ir pazīstama kā gleznotāja un instalāciju māksliniece, kura nereti izmanto savā mākslā tekstus un regulāri publicējas Latvijas kultūras periodikā.

Maijas Dragūnes zīmējums Kamergalerijā
Maijas Dragūnes zīmējums Kamergalerijā Foto: TVNET

Sarunu vadīs māksliniece un kuratore Nagliņa. Savukārt dalība pasākumā bez maksas. 

Saruna notiks Kamergalerijas video telpā, ko var atvērt linkā: video.failiem.lv/b/iev-4xi-xfl-2oj , ja nepieciešams, ievadot kodu 416053.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu