Ģirģens kritizē valsts vēršanos pret termiņuzturēšanās atļauju saņēmējiem (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) ceturtdien valdības sēdē kritizēja valsts vēršanos pret termiņuzturēšanās atļauju (TUA) saņēmējiem.

Diskutējot par nesvarīgu ceļojumu ierobežošanu līdz ārkārtējās situācijas beigām, 6.aprīlim, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) norādīja, ka Veselības ministrijas (VM) iesniegtajā noteikumu projektā nav ietverta līdz šim spēkā esošā prasība, ka arī TUA turētāji bez būtiska iemesla nevar ierasties Latvijā.

"Par šo jau Ministru kabinets iepriekš ir vienojies, ka gadījumā, ja TUA turētājam nav pamatota iemesla ierasties Latvijā, tad viņi neierodas," pauda ārlietu ministrs.

VM pārstāvji gan precizēja, ka ierobežojums ierasties Latvijā TUA turētājiem saglabāsies arī turpmāk.

Tomēr Ģirģens valdības sēdē skaidroja, ka Iekšlietu ministrijā saņemti signāli no tiem ārvalstniekiem, kas TUA saņēmuši apmaiņā pret investīcijām. Ministrs draudēja, ka, ņemot vērā liegumu viņiem ieceļot Latvijā savā dzīvesvietā pastāv tiesvedības risks par diskrimināciju.

"Kāpēc valsts vēršas pret TUA saņēmējiem, kuri investējuši ekonomikā un atgriežas savā pastāvīgajā dzīvesvietā. Es gribētu dzirdēt no Valsts kancelejas argumentētu viedokli, vai Latvija nezaudēs tiesvedību, ja TUA saņēmēji vērsīsies tiesā," uzsvēra ministrs.

Ārlietu ministrs Ģirģenam paskaidroja, ka liegums ierasties Latvijā TUA turētājiem ir balstīts faktā, ka Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija. Vienlaikus Rinkēvičs aicināja nejaukt pastāvīgo TUA ar TUA, jo pastāvīgās TUA turētāji drīkst iebraukt Latvijā.

Jau ziņots, ka valdība ceturtdien lēma turpināt aizliegumu bez būtiska iemesla ieceļot Latvijā līdz ārkārtējās situācijas beigām, 6.aprīlim.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu