Ģimenes ārsti neskaidrību par vakcīnu piegādi dēļ pagaidām nepierakstot rindā seniorus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Syda Productions/shutterstock.com

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) saņēmis informāciju, ka ģimenes ārsti nepieraksta seniorus rindā uz vakcināciju pret Covid-19, jo pagaidām precīzi nezina, kad būs pieejamas vakcīnas, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņo SPKC.

SPKC skaidro, ka vakcinācijas procesa organizatori ir aicinājuši ģimenes ārstus veidot rindu, lai brīdī, kad vakcīnas būs pieejamas, varētu pakāpeniski un secīgi vakcinēt visus, kuri ir pieteikušies un iekļauti rindā. Vakcīnas ārstu praksēm piegādās pakāpeniski katru nedēļu.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, ceturtdien izplatītā aicinājuma senioriem sazināties ar ģimenes ārstiem dēļ atsevišķos gadījumos radušās neskaidrības par vakcīnas saņemšanas iespējām, jo ģimenes ārstu praksēm tās vēl nav piegādātas un līdz ar to pacientus nav iespējams pierakstīt vakcinācijai.

Šajā sakarā mikroblogošanas vietnē "Twitter" oficiālajā vakcinācijas kontā pausta atvainošanās par sagādātajām neērtībām. "Jāatzīst, ka pirmās dienas ir pārpratumi no abām pusēm. Turpinām skaidrot gan iedzīvotājiem, gan vakcinācijas veicējiem procesu," skaidro Vakcinācijas birojs, norādot, ka patlaban notiekot nepārtraukta saziņa ar ārstiem un vakcinācijas iestādēm.

Kā ziņots, Vakcinācijas projekta birojs aģentūru LETA informēja, ka, turpinot senioru vecumā virs 70 gadiem vakcināciju pret Covid-19, šodien nākamie vairāk nekā 8300 senioru šajā vecumā saņems uzaicinājumu sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai veiktu vakcināciju.

Uzaicinājums tiks nosūtīts īsziņā un arī e-pastā. Uzaicinājumi tiek nosūtīti, izmantojot to kontaktinformāciju, ko seniori norādījuši, piesakoties "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989. Uzaicinājums nosūtīts tiem iedzīvotājiem, kuri vēlējās vakcinēties teritorijā, kurā ir arī viņa ģimenes ārsta prakse un šī ģimenes ārstu prakse nodrošina vakcinācijas pakalpojumus.

Kopumā 521 ģimenes ārsts visā Latvijā nodrošinās šodien uzrunāto senioru pakāpenisku vakcināciju. Ģimenes ārsta pienākums ir iekļaut šos iedzīvotājus savas ārsta prakses vakcinācijas rindā.

Vakcinācija Latvijā norit pēc prioritāro grupu principa - šobrīd uzsākta trešās prioritārās grupas vakcinācija, kurā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt seniori vecumā virs 70 gadiem, kas ir pieteikušies vakcīnai kādā no trīs veidiem - vietnē "manavakcina.lv", pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta.

Tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, pa tālruni 8989 vai vietnē "manavakcina.lv".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu