Rēzeknes stacijā likvidēta sērskābes noplūde no cisternas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien Rēzeknes dzelzceļa stacijā veiksmīgi likvidēta sērskābes noplūde no cisternas, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Plkst.17.05 VUGD saņēma informāciju, ka Rēzeknes stacijā no dzelzceļa cisternas augšējā vārsta speciālā tvertnē noplūduši 18 litri sērskābes. Noplūdusī viela nenonāca apkārtējā vidē.

Pēc notikušā "Latvijas dzelzceļa" avārijas brigādes darbinieki no bojātās cisternas pārsūknēja 400 litru vielas citā tvertnē. Savukārt VUGD norobežoja teritoriju un veica aprīkojuma atsārņošanu.

Pēc vairākām stundām VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Savukārt Rēzeknes novada Griškānu pagastā ceturtdien dega vienstāva ražošanas ēkas jumts un divas ražošanas iekārtas kopumā 200 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki.

Tāpat ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Ozolmuižas pagastu, kur degšana bija izcēlusies vieglās automašīnas salonā viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās - garāmbraucējs nodzēsa liesmas ar ugunsdzēsības aparātu. Glābēji pārbaudīja transportlīdzekli un atvienoja akumulatora klemmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu