Tiesa liedz "Islāma valsts" līgavai atgriezties Lielbritānijā (2)

LETA/AFP/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Šamima Beguma
Šamima Beguma Foto: REUTERS/Laura Lean/Pool/File Photo

Bijušajai Lielbritānijas iedzīvotājai Šamimai Begumai, kas Apvienoto Karalisti pameta, lai dotos uz Sīriju un tur pievienotos teroristu grupējumam "Islāma valsts", netiks dota atļauja atgriezties Lielbritānijā, lai tur apstrīdētu lēmumu par pilsonības atņemšanu, piektdien nolēma Lielbritānijas Augstākā tiesa.

21 gadu vecā Beguma, kas medijos tiek dēvēta par "Islāma valsts" līgavu, vēlas atgriezties Lielbritānijā, lai apstrīdētu iekšlietu ministra lēmumu par pilsonības atņemšanu.

Viņa šobrīd mitinās nometnē Sīrijas ziemeļos.

"Tiek noraidīta Begumas apelācija par lēmumu, ar kuru atļauja ieceļot tika atteikta," spriedumā norādīja tiesnesis Roberts Rīds.

Tiesneši skaidroja, ka tiesības uz lietas taisnīgu izskatīšanu neatsver citus apsvērumus, tādus kā sabiedrības tiesības uz drošību.

Beguma 15 gadu vecumā pameta mājas Londonas austrumos un kopā ar divām draudzenēm devās uz Sīriju, kur apprecējās ar "Islāma valsts" karotāju.

2019.gadā laikrakstam "The Times" Beguma sacīja, ka, ieraugot miskastē izmestu galvu, nav izjutusi satraukumu.

2019.gadā viņai Lielbritānijas pilsonība tika atņemta.

Abi Begumas vecāki ir dzimuši Bangladešā, un tas, kā pērn skaidroja Lielbritānijas valdība, nozīmē, ka viņa nav bezpavalstniece, jo viņa var pieprasīt Bangladešas pilsonību.

Bangladešas ārlietu ministrs gan norādījis, ka negrasās apsvērt savas valsts pilsonības piešķiršanu Begumai.

Pārsūdzot zemākas instances tiesas lēmumu, Iekšlietu ministrija pērn norādīja, ka Beguma joprojām ir saistīta ar teroristu organizāciju.

Valdības jurists novembrī Augstākajā tiesā sacīja, ka Begumas atgriešanās radīs "paaugstinātu terorisma risku".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu