Navaļnijs pārvests uz cietumu, apstiprina Krievijas amatpersona (8)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs no izolatora Maskavā pārvests uz cietumu, apstiprinājis Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) direktors Aleksandrs Kalašņikovs.

"Garantēju, ka nepastāv nekāds apdraudējums viņa dzīvībai un veselībai," aģentūrai TASS sacīja Kalašņikovs.

Viņš neatklāja, uz kuru no Krievijas kolonijām Navaļnijs pārvests, norādot, ka šādu jautājumu vajadzētu adresēt viņa advokātiem un ģimenei. 

"Saskaņā ar tiesas lēmumu tika nogādāts tur, kur viņam tagad jāatrodas, viss ir izdarīts likuma ietvaros," norādīja Kalašņikovs.

Viņš teica, ka Navaļnijs cietumā atradīšoties "absolūti normālos apstākļos". "Režīms, uzraudzība un kontrole viņam tiks nodrošināti simtprocentīgi. Ja Navaļnijs vēlēsies, viņš varēs iesaistīties ražošanas aktivitātēs," skaidro FSIN direktors.

Navaļnija advokāts Vadims Kobzevs iepriekš medijiem norādīja, ka brīdī, kad Navaļnijs ieradīsies kolonijā, viņam būs tiesības paziņot ģimenei par savu atrašanās vietu. Tomēr advokāts piebilda, ka šādas pārvešanas uz soda izpildes vietu var ilgt pat "vairākas nedēļas". 

"Es ceru, ka tā nenotiks. Mēs arī ceram uz žurnālistu un tiesībsargu atbalstu [Navaļnija atrašanās vietas noskaidrošanā]," uzsvēra Kobzevs. 

Tiesa Maskavā 2.februārī apmierināja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta prasību viņam 2014.gadā piespriesto nosacīto cietumsodu "Yves Rocher" lietā nomainīt pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu. 

Savukārt pagājušajā nedēļā tiesa noraidīja Navaļnija apelāciju. Tomēr tiesa  samazinājusi cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. 

Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu