Krievija un Austrija iesaistīsies sarunās par "Sputņik V" piegādēm un kopīgu ražošanu (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Austrijas kanclers Sebastians Kurcs piektdien telefonsarunā vienojušies sarīkot sarunas par Krievijas izstrādātās Covid-19 vakcīnas "Sputņik V" piegādēm un kopīgu ražošanu, paziņojis Kremlis.

"Detalizēti tika apspriesti jautājumi par cīņu pret koronavīrusu, tostarp iespēja piegādāt Krievijas "Sputņik V" Austrijai, kā arī noorganizēt kopīgu tās ražošanu," paziņoja Kremlis, atklājot, ka telefonsaruna notikusi pēc Austrijas ierosinājuma.

Eiropas Savienībā (ES), kas izpelnījusies kritiku par lēno vakcinācijas kampaņu, vairākas dalībvalstis, tostarp Vācija un Spānija paziņojušas, ka tās interesētu Krievijas vakcīna, ja tā tiktu apstiprināta lietošanai ES.

Tikmēr Ungārija jau ir apstiprinājusi "Sputņik V" un sākusi to izmantot.

Krievija reģistrēja "Sputņik V" augustā, vairākus mēnešus pirms Rietumu konkurenti reģistrēja savas Covid-19 vakcīnas un pirms lielu klīnisko izmēģinājumu sākuma, kas raisīja bažas ekspertu vidū.

Taču medicīnas žurnālā "The Lancet" šomēnes publiskots pētījums liecina, ka Krievijā izstrādātās vakcīnas efektivitāte ir 91,6%.

Krievijas Tiešo investīciju fonds, kas finansēja vakcīnas izstrādi, paziņojis, ka "Sputņik V" ir reģistrēta jau vairāk nekā 35 valstīs.

 
Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu