"Johnson & Johnson" Covid-19 vakcīna apstiprināta izmantošanai ASV (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Johnson & Johnson" ("J&J") izstrādātā vakcīna.
Johnson & Johnson" ("J&J") izstrādātā vakcīna. Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

ASV medikamentu jomas regulators - Federālā pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) - sestdien apstiprināja izmantošanai valstī amerikāņu kompānijas "Jonhnson & Johnson" (J&J) vakcīnu pret Covid-19.

FDA "J&J vakcīnu atļāva dienu pēc tam, kad to ieteica apstiprināt FDA ekspertu komisija.

ASV prezidents Džo Baidens J&J vakcīnas apstiprināšanu nosauca par "uzmundrinošu notikumu mūsu pūliņos izbeigt šo krīzi".

"Tomēr  mēs nedrīkstam zaudēt modrību vai pieņemt, ka uzvara ir nenovēršama," brīdināja Baidens Baltā nama izplatītajā paziņojumā.

J&J vakcīna ir jau trešā vakcīna pret Covid-19, kuru atļauts izmantot Savienotajās Valstīs. Abas pārējās ir ražotāju "Pfizer" un "BioNTech", kā arī "Moderna" vakcīnas.

J&J ASV līdz marta beigām plāno piegādāt 20 miljonus šo vakcīnu devu, bet pirmajā pusgadā kopumā paredzēts piegādāt 100 miljonus devu. Imunitātes iegūšanai ir vajadzīga tikai viena J&J vakcīnas deva.

J&J  vakcīnai ir 66% efektivitāte, taču 85% efektivitāte, lai novērstu smagas formas Covid-19.  Šo vakcīnu var glabāt standarta ledusskapī, atšķirībā no abām pārējām ASV apstiprinātajām vakcīnām tai nav vajadzīga īpaši zema temperatūra.

Līdz šim vismaz vienu poti pret Covid-19 ASV saņēmuši vairāk nekā 47 miljoni cilvēku. Savienotajās Valstīs ir apmēram 330 miljoni iedzīvotāju.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu