Aptauja: 56% Latvijas iedzīvotājiem pietrūkst iespējas klātienē iegādāties apģērbus un apavus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairāk nekā pusei jeb 56% Latvijas iedzīvotāju pietrūkst iespējas iegādāties apģērbus un apavus klātienē, secināts internetveikala "Xnet" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā.

Trešdaļa iedzīvotāju ilgojas pēc iespējas klātienē iegādāties mājas un dārza preces. Īpaši izteikta šī vēlme ir vecuma grupā virs 50 gadiem, kā arī Zemgalē un Vidzemē dzīvojošiem.

Vienlaikus 16% iedzīvotāju klātienes tirdzniecības ierobežojumu laikā nepietrūkst nekas, jo jau pirms tam viņi ir iepirkušies un plāno turpināt iepirkties internetā. Šādu atbildi visvairāk sniedza seniori vecumā virs 60 gadiem (20%), bet visretāk - jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

Aptaujā arī noskaidrots, ka pēc ierobežojumu atcelšanas pirmā lieta, ko iecerējuši darīt Latvijas iedzīvotāji, ir ģimenes un draugu apmeklēšana - to plāno 27% iedzīvotāju. Visizteiktākā šī vēlme ir trīsdesmitgadnieku vidū, no šīs vecuma grupas to plāno darīt 36% aptaujāto. Viņiem seko seniori (31%).

Savukārt 14% aptaujāto pēc ierobežojumu atcelšanas izmantos iespēju apmeklēt koncertu vai kādu citu pasākumu, 12% ceļos ārpus Latvijas, bet 11% ­- dosies ieturēt maltīti uz kafejnīcu vai restorānu.

"Xnet.lv" vadītājs Edgars Ejubs norāda, ka jau trešo mēnesi pēc kārtas veikalā pieaug apģērbu un apavu pārdošanas apjoms. Lai arī apavu un apģērba iegāde internetā nav vieglākais uzdevums, "Xnet.lv" darbinieki novēro, ka pircēji ir atraduši savu pieeju, kā atrast sev nepieciešamo arī attālināti. 

Tas ļauj prognozēt, ka šī pandēmijas radītā tendence - apavu un apģērbu iegāde interneta veikalos - varētu saglabāties arī pēc ierobežojumu atcelšanas, atzīst Ejubs.

Iedzīvotāju aptauja veikta 2021.gada februārī, aptaujājot 1004 respondentus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Jau vēstīts, ka pašreiz tirdzniecību klātienē ar visu preču sortimentu var nodrošināt veikali, kuros pārtika veido ne mazāk kā 70% no preču sortimenta, kā arī veikali, kuros tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta. Darboties var arī grāmatnīcas. Klātienes tirdzniecība pilnā apmērā notiek aptiekās, tostarp veterinārajās aptiekās, optikas veikalos un degvielas uzpildes stacijās. Pārējās tirdzniecības vietas klātienē nedrīkst strādāt kopš pagājušā gada 19.decembra.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu