Vai karaliene Elizabete atteiksies no troņa 95. dzimšanas dienā?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix

Daudzkārt jau ir apspriesta Lielbritānijas monarhijas nākotne, kad rodas jautājumi par karalienes Elizabetes II iespējamo "atteikšanos" no troņa.

Karaliene valda jau 69 gadus, kas ir rekordskaitlis Lielbritānijas monarhu vēsturē.

Sarunā ar "True Royalty TV The Royal Beat" eksperts Roberts Jobsons sacīja: "Es joprojām esmu pārliecināts, ka tad, kad karalienei apritēs 95 gadi, viņa atkāpsies no karalisko pienākumu pildīšanas."

Karalisko ģimeņu notikumu komentētājs Rozs Vestons sarunā ar "ET Canada Live" izsakās: "Es domāju, ka tad, kad viņa aizies, nākamajam monarham, princim Čārlzam, būs nepieciešams, lai "tas viss" būtu saistīts tikai ar Čārlzu. Bet, ja karaliene būs līdzās, lietas nerotēs tikai ap Čārlzu."

Tomēr biogrāfiju autors Ričards Ficviljams neredz iemeslu šiem minējumiem un "Express UK" pauž savas domas: "Jāatceras, ka tad, kad karaliene 1947. gadā kāpa tronī, viņa zvērēja Lielbritānijai kalpot visu savu mūžu. Viņa ir dziļi reliģioza persona, tāpēc šis zvērests viņai ir svarīgs katrā tā vārdā.  Es domāju, ka viņa un Edinburgas hercogs (princis Filips) ir brīnišķīgi piemēri personām ar cienījamu vecumu. Protams, slimība vai darbnespēja kaut ko mainītu. Bet es nedomāju, ka viņai ir nodoms atkāpties!"

Neskatoties uz to, ka karalienes vecākais dēls princis Čārlzs ir oficiāli nākamais troņmantnieks, sabiedrībā aizvien biežāk atskan runas, ka Elizabete tieši Viljamu un Keitu uzskata par "monarhijas nākotni" un "bez ierunām uzticas viņu spriedumiem".

Foto: AFP/AP/Reuters/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu