VKKF muzeju nozares attīstības programmā sadalīti 200 000 eiro (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Muzeja "Ebreji Latvijā" ekspozīcija
Muzeja "Ebreji Latvijā" ekspozīcija Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) muzeju nozares attīstības programmas šī gada pirmajā konkursā starp 27 projektiem sadalīti 200 000 eiro, liecina informācija fonda tīmekļvietnē.

Finansējuma saņēmēju vidū ir Aizkraukles novada pašvaldība, kurai piešķirti 5000 eiro par audiogidu iegādi pastāvīgajai ekspozīcijai "Padomju gadi", savukārt 4500 eiro piešķirti Sakas novada domei par projektu "Saka osta - Pāvilosta".

Rojas novada domei piešķirti 7560 eiro par amatniecības un sadzīves ekspozīcijas "Tā mēs te, Jūrkantē dzīvojam" aktualizēšanai un modernizācijai, 8400 eiro piešķirti Valkas novada domei par Ērģemes viduslaiku pils arheoloģisko senlietu pieejamības nodrošināšanu.

Savukārt 1000 eiro iezīmēti Liepājas pilsētas pašvaldības iestādei "Kultūras pārvalde" par Liepājas sporta vēstures kolekcijas papildināšanu, 1500 eiro piešķirti Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejam par Farmācijas muzeja projektu "Farmācija šodien".

Konkursā 2600 eiro iezīmēti biedrībai "Rīgas ebreju kopiena" par Ritovu ģimenes kolekcijas atklātā krājuma ierīkošanu, Jēkabpils pilsētas pašvaldībai piešķirti 5000 eiro par ekspozīcijas "Amatu māja Sēļu sētā" dizaina projektu izstādei.

20 000 eiro piešķirti Limbažu novada pašvaldībai par pamatekspozīcijas "Perpetuum mobiles. Limbažu pilsētas un novada kultūrvēsturiskie procesi un saimnieciskā dzīve" izveidei Limbažu muzejā. Aizputes novada domei iezīmēti 1300 eiro par Aizputes novadpētniecības muzeja virtuālās ekspozīcijas "Pastaiga pa Aizputi pirms simts gadiem un šodien" angļu valodas versijas izveidi.

20 000 eiro piešķirti Ķekavas pagasta kultūras centram par Ķekavas novadpētniecības muzeja pastāvīgās ekspozīcijas par karikatūristu Edgaru Ozoliņu izveidei un modernizācijai, bet 16 000 eiro pašvaldības aģentūrai "Jaunpils" par Jaunpils muzeja ekspozīcijas "Jaunpils muižas, muižiņas" izveidi.

Projektu pieteikumus konkursā varēja iesniegt līdz 29. janvārim, bet rezultāti tika paziņoti 26. feburārī. Programmas mērķis ir sekmēt muzeju nozares attīstību, lai veicinātu nozares konkurētspēju, paplašinot Nacionālā muzeja krājuma bagātināšanas, izpētes un izmantošanas iespējas atbilstoši mūsdienu sabiedrības vajadzībām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu