"Zelta mikrofona" debitanti - grupa "audrú" izdod singlu "Cimdiņš"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"audrú"
"audrú" Foto: publicitātes

28. februāra vēlā vakarā pašmāju indīroka grupa "audrú" izdevusi singlu ar šķietami ziemīgu nosaukumu "Cimdiņš", piebilstot, ka paši šo dziesmu labprāt spēlē arī vasarā.

"Cimdiņš ir grupas pirmais singls latviešu valodā, kuru papildina arī teksta video

Grupa savas dziesmas veido kā noskaņām bagātus stāstus un tādēļ arī neskaidro to nozīmi, ļaujot klausītājiem pašiem iztēloties. Interesanti, ka grupas mūziķu vidū "Cimdiņa" alternatīvais nosaukums ir "Ezītis".

"Šķiet, cilvēki dziesmas latviešu valodā gaida vairāk un ir gatavi uzklausīt vairāk. Redzēsim, kā klāsies šai sešas minūtes garajai dziesmai!" komentē grupa. 

"Cimdiņš" ierakstīts Valmieras ierakstu studijas "Hodila Records" pie Ģirta Laumaņa.

"audrú"
"audrú" Foto: publicitātes

Grupu "audrú" veido četri draugi - Ieva Svētiņa, Gita Strazdiņa-Dzintara, Artūrs Dzintars un Jurģis Rāts, kurus vieno mīlestība pret dažādu žanru mūziku. 2020. gada oktobrī grupa izdeva debijas EP "The Light House Trilogy", kas nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta mikrofons 2021” kategorijā "Gada debija".

"Mēs bijām ļoti pārsteigti, kad uzzinājām, ka esam starp pieciem “Zelta mikrofona”  debitantiem. Protams, mēs priecājamies, ka esam sadzirdēti," atklāj grupa.

Noskaties dziesmas "Cimdiņš" vidoklipu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu