Tūrisma operators: Ceļotājus striktie ierobežojumi nebiedē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: ronstik, Shutterstock.

Latvijas iedzīvotājiem ir liela interese par ceļojumu iespējām, atzina tūroperatora SIA "Novatours" vadītājs Leonīds Močeņovs.

Viņš norādīja, ka "Novatours" pirmais piedāvātais brauciens 5.martā uz Tenerifi Kanāriju salās ir gandrīz pilnībā izpārdots, kā arī tiek veiktas rezervācijas turpmākajiem ceļojumiem, kas uz šo galamērķi plānoti ik piektdienu.

"Ieilgusī ceļojumu pauze nav mazinājusi Latvijas iedzīvotāju vēlmi ceļot. Mēs redzam, ka cilvēki ilgojas doties uz ārvalstīm, gaida iespēju baudīt saulainu un vasarīgu atpūtu, interese arvien pieaug," sacīja Močeņovs.

Vienlaikus viņš uzsvēra - tā kā klientu drošība tūroperatoram vienmēr ir bijusi pirmajā vietā, un pašreiz nav īstais laiks pārgalvībai vai paviršībai, ceļotāji īpaši rūpīgi tiekot informēti par nepieciešamajiem drošības pasākumiem, dodoties ceļojumā un atgriežoties no tā. "Ceļotājus striktie noteikumi nebiedē, tie tiek uzlūkoti ar izpratni un apņēmību ievērot," piebilda Močeņovs.

Viņš arī pauda, ka atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam persona nevar ceļot uz Latvijas no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, izņemot vairākus gadījumus, tostarp atgriešanos pastāvīgajā dzīvesvietā. "Novatours" ieskatā, tas nozīmē, ka visi Latvijas iedzīvotāji bez ierobežojumiem varēs atgriezties dzīvesvietas valstī. "Protams, šis iemesls būs jānorāda tīmekļvietnē "covidpass.lv". Starptautiskajam pasažieru pārvadātājam būs jāpārliecinās, ka persona ir iesniegusi šo pašapliecinājumu," sacīja Močeņovs.

Uzņēmums plāno 5.martā atsākt tūrisma braucienus no Latvijas uz ārvalstīm, pirmos lidojumus organizējot uz Kanāriju salas Tenerifes kūrortiem.

Tāpat ziņots, ka

atbilstoši Ministru kabineta rīkojumam ir noteikts aizliegums bez būtiska iemesla ieceļot Latvijā līdz ārkārtējās situācijas beigām, 6.aprīlim.

Valdības lēmums paredz, ka persona nevar ceļot uz Latviju no Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas valstīm, Šveices Konfederācijas un Lielbritānijas. Izņēmums ir gadījumi, ja persona pirms iekāpšanas pārvadātāja transportlīdzeklī vai ieceļojot ar transportlīdzekli, kas neveic komercpārvadājumu, pirms ieceļošanas Latvijā ir aizpildījusi pašapliecinājumu informācijas sistēmas tīmekļvietnē (covidpass.lv), ka ieceļošana Latvijā neatliekami nepieciešama darba, mācību, studiju, ģimenes apvienošanas, medicīnas pakalpojumu saņemšanas, tranzīta vai nepilngadīgo pavadīšanas nolūkā, kā arī, lai atgrieztos pastāvīgajā dzīvesvietā vai dotos uz bērēm.

"Novatours" 2019.gadā strādāja ar 35,018 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 334 818 eiro. Kompānija "Novatours" reģistrēta 2000.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 176 435 eiro. "Novatours" vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums "Novaturas".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu