Gāztajai Mjanmas valdības vadītājai izvirzītas jaunas kriminālapsūdzības

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/KAUNG ZAW HEIN

Apvērsumā gāztajai Mjanmas valdības vadītājai Aunai Sanai Su Či pirmdien tiesa izvirzījusi kriminālapsūdzības vēl divos punktos.

Jau ziņots, ka Mjanmā 1.februārī notika militārais apvērsums, un tā gaitā tika aizturēta Su Či un citi valdošās Nacionālās līgas par demokrātiju (NLD) augstākie līderi.

75 gadus vecā Su Či kopš aizturēšanas publiski nebija redzēta.

Tiesas prāvā viņa piedalījās ar videozvana starpniecību.

Pēc apvērsuma Mjanmā sākās protesti, un svētdien, policistiem un karavīriem demonstrāciju izklīdināšanai izmantojot ieročus, tika nogalināti vismaz 18 un ievainoti vairāk nekā 30 protestētāji, ziņoja ANO Cilvēktiesību birojs.

Su Či jau bija izvirzītas apsūdzības importa un eksporta likuma pārkāpšanā saistībā ar kratīšanā viņas rezidencē atrastām desmit rācijām un citām saziņas iekārtām. Viņa arī apsūdzēta cīņā ar pandēmiju noteikto ierobežojumu pārkāpšanā, pērn sarīkojot priekšvēlēšanu pasākumu.

Pirmdien viņai tika izvirzītas apsūdzības sakaru likuma pārkāpšanā, kā arī nolūkā izraisīt sabiedriskās nekārtības, žurnālistiem paziņoja Su Či advokāts, norādot, ka nav skaidrs, cik daudz apsūdzību viņai vēl varētu tikt izvirzītas.

"Šajā valstī šajā laikā var notikt jebkas," viņš piebilda.

Arī gāztais Mjanmas prezidents Vins Mjints tiek apsūdzēts nolūkā izraisīt sabiedriskās nekārtības un cīņā ar pandēmiju noteikto ierobežojumu pārkāpšanā.

Mediji ziņo, ka Su Či tiek turēta mājas arestā Mjanmas galvaspilsēta Nepjido.

Ģenerāļi puča sarīkošanu pamatojuši ar novembra vēlēšanās it kā notikušajām nelikumībām. NLD šajās vēlēšanās guva pārliecinošu uzvaru.

Hunta uz gadu izsludinājusi ārkārtējo stāvokli, solot pēc tam sarīkot jaunas vēlēšanas, tiesa gan, precīzi nenorādot, kad tieši tās varētu notikt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu