Pēc cīņas ar smagu slimību mūžībā devies komponists Jānis Porietis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Latvijas Radio 3

67 gadu vecumā, pēc vairāku mēnešu ilgas cīņas ar smagu slimību, mūžībā aizsaukts komponists Jānis Porietis, ziņo Latvijas Radio.

Mūžībā komponists esot devies 28. februārī.

Jānis Porietis dzimis 1953. gada 14. novembrī Rīgā. 1977. gadā absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kur studējis Jāņa Ivanova kompozīcijas klasē. Ilgus gadus strādājis Latvijas radio par mūzikas ierakstu skaņu režisoru.

Mācījis kompozīciju Emīla Dārziņa mūzikas skolā, Cēsu, Gulbenes un Ērgļu mūzikas skolā, Rīgas 2. mūzikas skolā, bijis Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas direktors, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas Valsts kultūrizglītības centra direktors, Latvijas Republikas Saeimas deputāts.

"Jāni interesēja dzīve visās tās izpausmēs: viņš bija aktīvs slēpotājs, lidaparāta pilots, sociāli aktīvs un ar lielisku humoru apveltīts kultūras cilvēks. Viņš sapņoja par kopīgu fotoizstādi ar savu vārda un uzvārda brāli – trompetistu Jāni Porieti un bija cerību pilns atgriezties no Vācijas atpakaļ mājās – Latvijā, kurai vienmēr piederējusi Jāņa Porieša sirds.

Visdziļākā līdzjūtība Jāņa Porieša tuviniekiem un draugiem," vietnē "Facebook" vēstīja Latvijas Radio 3.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu