Viļņas grāmatu gadatirgus pārcelts uz 2022. gadu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Starptautisko Viļņas grāmatu gadatirgu, kam būtu jānotiek maijā, epidemioloģiskās situācijas dēļ nolemts pārcelt uz nākamo gadu, pirmdien paziņojuši tā rīkotāji.

"Lai gan pavasara tuvošanās vieš cerības, ka situācija mainīsies, vairs nevaram riskēt. Vēl nav skaidrs, kas notiks ar pandēmiju, un tāda mēroga pasākuma rīkošanai nepietiek ar mēnesi," norādījis Viļņas izstāžu centra "Litexpo" vadītājs Justīns Bortkevičs.

Organizācijas komiteja, kurā pārstāvēta Lietuvas Izdevēju asociācija, Lietuvas Kultūras institūts un "Litexpo", lēmusi, ka gadatirgus notiks no 2022. gada 24. līdz 27. februārim.

Parasti gadatirgus tiek rīkots februāra pēdējā nedēļā. Pērn, kad iecienītākās Eiropas grāmatu meses tika atceltas vai notika virtuāli, Viļņas grāmatu gadatirgus vēl paspēja notikt paredzētajā laikā.

Pagājušā gada nogalē rīkotāji paziņoja, ka šogad gadatirgus norisināsies maijā. Tika apsvērta iespēja pasākumus pārcelt virtuālajā telpā, rīkot tos brīvā dabā līdzās izstāžu centram "Litexpo" un citviet pilsētā.

"Rudenī vēl šķita, ka varētu būt iesējams hibrīdvariants - daļa dalībnieku "Litexpo" centrā, bet brīvdabas pasākumi tiek translēti virtuāli. Nākot tuvāk paredzētajam gadatirgus datumam, rīkotājiem radies pārāk daudz jautājumu, pirmām kārtām saistībā ar drošību," atzinusi Lietuvas Izdevēju asociācijas vadītāja Rūta Elijošaitīte-Kaikare.

Tikmēr Lietuvas Kultūras institūta direktore Aušrine Žilinskiene izteikusi šaubas, vai virtuālajā telpā iespējams uzturēt īsto gadatigus gaisotni, un vienlaikus paudusi pārliecību, ka nākamgad gadatirgus atgriezīsies stiprāks, interesantāks un radošāks.

Starptautiskais Viļņas grāmatu gadatirgus, kas tiek rīkots kopš 2000.gada, pulcē 60 000 - 70 000 apmeklētājus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu