Dončičs par Porziņģi: Jātur galva augšā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Karjerā vairākkārt gadīsies neveiksmīgas spēles, taču tamdēļ nedrīkst padoties, norādīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne slovēnis Luka Dončičs, izsakoties par komandas biedru Kristapu Porziņģi.

"Mavericks" pirmdien izbraukumā ar rezultātu 130:124 pārspēja Orlando "Magic", izcīnot astoto uzvaru pēdējo 10 maču nogrieznī.

Porziņģis šosezon septīto reizi sakrāja "double-double" - liepājnieks guva 17 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Latvijas basketbolists atklāja spēles rezultātu, trāpot pustālo metienu, taču turpinājumā viņš nerealizēja astoņus metienus pēc kārtas.

Pēc neveiksmīga pirmā puslaika Porziņģis daudz labāk spēlēja mača otrajā daļā. Viņš 15 no saviem 17 punktiem guva otrajā puslaikā.

"Tu esi cilvēks. Tev karjerā būs sliktas spēles. Viņam ir jātur galva augšā. Viņš var trāpīt visus tos metienus, mēs to zinām," preses konferencē sacīja Dončičs.

"Ir vienkārši jādodas uz nākamo spēli. NBA ir lieliska vieta, tāpēc ka nākamā spēle būs jau divu dienu laikā," piebilda "Mavericks" līderis, kurš dienu pēc 22. dzimšanas dienas guva 33 punktus, izcīnīja 10 atlēkušās bumbas un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails pauda uzslavas Porziņģim, kā arī kopumā bija priecīgs par komandas sniegumu.

"Man patiešām patika, kā mēs šodien spēlējām. Bumba kustējās burvīgā stilā," sacīja Kārlails, priecājoties par Dalasas basketbolistu lielisko saspēli laukumā.

"Domāju, ka KP aizvadīja labu spēli un viņa precīzie metieni otrajā puslaikā bija atslēga. Tomēr man kopumā patika viņa spēle. Viņa klātbūtne groza tuvumā bija noderīga."

Vēl uzvarētāju sastāvā rezultatīvs bija Džeilens Bransons, kurš guva 24 punktus, 17 no tiem otrajā puslaikā.

"Tas dod mums enerģiju, kad redzam, ka puisis kā KP trāpa metienus. Protams, viņš komandai ir ļoti svarīgs. Mēs viņu atbalstam, kad viņam vajag trāpīt pāris metienus, lai tiktu atpakaļ ritmā. Un tā nav tikai ar viņu. Mēs darīsim visu, ko spējam, lai viens otram palīdzētu uzvarēt," teica Bransons.

Septīto reizi šosezon Porziņģis izcēlās ar "double-double", gūstot vismaz 10 punktus un izcīnot vismaz 10 atlēkušās bumbas.

Porziņģis pēdējās 10 spēlēs pēc kārtas katrā no tām guvis vismaz 15 punktus - vidēji 21,7 punkti (metieni no spēles realizēti ar 48,8% precizitāti) un izcīnītas 8,2 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" ar 16 uzvarām 32 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Magic" ar 13 uzvarām un 35 mačos ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Austrumos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu