Deputāts ierosina Latvijā noteikt 0 promiļu reibuma robežu (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: LETA

​Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens rosina pilnībā atteikties no normas, kas atļauj transportlīdzekļa vadīšanu nelielā alkohola reibumā. 

Šobrīd transportlīdzekļa vadītājs netiek administratīvi sodīts, ja konstatētā alkohola koncentrācija asinīs nepārsniedz 0,5 promiles. Ņemot vērā, ka ceļu satiksmē turpina saglabāties visai augsts dzērājšoferu īpatsvars, šāds priekšlikums būtu būtisks solis ceļu satiksmes dalībnieku drošības uzlabošanā un dzīvību saglabāšanā. Par to TVNET informēja deputāts.

“Alkohola lietošana un transportlīdzekļu vadīšana nav savienojamas lietas! Mēs redzam, ka līdzšinējā kārtība nav sevi attaisnojusi un slavenais sabiedrībā teiciens “vienu jau var” gadu no gada prasa nevainīgu ceļu satiksmes dalībnieku dzīvības, ko izraisījusi transportlīdzekļu vadīšana vieglā alkohola reibumā! Šobrīd mums kā likumdevējam ir jādemonstrē stingrs mugurkauls un jāseko to valstu piemēram, kur nedrīkst sēsties pie stūres alkohola reibumā, pat ar visniecīgāko koncentrāciju,” skaidro Kaspars Ģirģens.

Nulles promiļu robeža visiem transportlīdzekļu vadītājiem pastāv jau vairākās Eiropas Savienības valstīs, starp tām var minēt Čehiju, Slovākiju, Ungāriju, Bulgāriju. Speciālisti atzīst, ka pat neliela alkohola lietošana pasliktina reakcijas iespējas un autovadītājs sliktāk novērtē ātrumu, distanci un blakus apstākļus uz ceļa.

Pērn par braukšanu alkohola reibumā noformēti 2789 protokoli.

Ģirģens priekšlikumu iesniedzis atbildīgajai Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai likumprojektam par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu