Mežā Ciblas novadā konstatē malumedības ar cilpām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mežs.
Mežs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā nedēļā mežā Ciblas novadā konstatētas malumedības ar cilpām, kuru lietošana ir aizliegta, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Par iespējamām malumedībām likumsargiem ziņoja Valsts meža dienests (VMD). Policijas amatpersonas, veicot informācijas pārbaudi, apskates laikā mežā konstatēja divas medību cilpas, kuras paredzētas meža dzīvnieku ķeršanai. Apskates laikā cilpas izņemtas.

Veicot izmeklēšanas pasākumu kompleksu, VP darbinieki noskaidroja kāda vietējā iedzīvotāja saistību ar minēto noziegumu. 1960.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā Ciblas novadā veikta sankcionēta kratīšana, un atrasta vēl viena medību cilpa. Turklāt šī persona jau iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā par citu veidu likumpārkāpumiem.

Kursīte uzvēra, ka šāds nozieguma veids VP Ludzas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā nav retums. Šī gada laikā ir sākti jau divi kriminālprocesi par nelikumīgām medībām. Policijas pārstāve arī skaidroja, ka medību cilpas ir ilgstoša problēma kā policijai, tā arī VMD. Lai gan šāds medību vieds ir stingri aizliegts, vēl aizvien ir personas, kas izmanto to labuma gūšanai.

VP atgādina, ka par šādām darbībām draud kriminālatbildība par aizliegtu vispārbīstamu līdzekļu, metožu, rīku vai paņēmienu izmantošanu medībās. Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu