Iniciatīvu saistībā ar bargākiem sodiem par cietsirdību pret dzīvniekiem virza izskatīšanai Saeimas apakškomisijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Bearok, Shutterstock.

Iedzīvotāju iniciatīvu par bargāku sodu ieviešanu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem skatīs Vides un klimata apakškomisijā, trešdien lēma Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien izskatīja Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Bargākus sodus par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem", kuru portālā "manabalss.lv" patlaban parakstījuši 14 344 iedzīvotāji.

Iniciatīva paredz mainīt Dzīvnieku aizsardzības likuma 59. pantu, kas nosaka par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku piemērot naudas sodu fiziskajai personai no 20 līdz 40 naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai - no 40 līdz 700 naudas soda vienībām, līdztekus nosakot dzīvnieku turēšanas tiesību aizliegumu uz laiku līdz diviem gadiem vai bez tā.

Savukārt iedzīvotāju iniciatīvas pārstāve Sarma Zvirbule ierosinājusi par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem palielināt piemērojamo sodu, par minimālo soda apmēru nosakot 1000 eiro, kā arī sodītajai personai noteikt aizliegumu turēt dzīvniekus pēc pārkāpuma veikšanas.

Komisijas deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu Latvijas pilsoņu kolektīvo iesniegumu "Bargākus sodus par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem" nodot izskatīšanai Vides un klimata apakškomisijā, pieaicinot nepieciešamos ekspertus un nozaru pārstāvjus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu