Vakcinēšanas temps šīs nedēļas sākumā zemāks nekā pirms nedēļas (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty

Aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 1634 cilvēki, bet otro - 291, tādējādi kopumā otrdien tikušas vakcinētas 1925 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Šāds potēšanas apjoms ir zemāks nekā pagājušās nedēļas sākumā un atpaliek no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) apņemšanās nedēļā izpildīt "plānu 7x2000".

Šonedēļ pirmdienā Latvijā potes pret Covid-19 saņēmuši 1680 cilvēki, savukārt pagājušās nedēļas pirmdienā un otrdienā - attiecīgi 1782 un 2373 cilvēki. Salīdzinoši līdz šim intensīvākās vakcinēšanas dienās Latvijā ir tikuši sapotēti vairāk nekā 4000 cilvēku.

Vakar pirmo poti pārsvarā saņēmuši seniori, personas ar hroniskām slimībām un citu paaugstinātu riska grupu pārstāvji. Starp vakcinētajiem bijuši arī pāris simti mediķu un ārstniecības iestāžu darbinieku un daži desmiti sociālās aprūpes centru darbinieku.

Vakcinācija ar pirmo poti notikusi ap 85 iestādēs - pārsvarā ģimenes ārstu praksēs, kurās savakcinēti ap desmit vai labākajā gadījumā pārdesmit cilvēki. Visaktīvāk vakcināciju veikusi "Veselības centru apvienība". Pirmajai potei visbiežāk izmantota "AstraZeneca" vakcīna, tači daudz lietotas arī abas pārējās pieejamās vakcīnas.

Savukārt otro poti vakar pamatā saņēmuši mediķi un ārstniecības iestāžu darbinieki, un tai līdzīgās proporcijās izmantotas "Pfizer" un "Moderna" vakcīnas.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 48 709 cilvēki, bet abas devas - 17 535 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši nepilni 2,6% iedzīvotāju, bet abas - 0,9%.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes joprojām kavējas un ir salīdzinoši nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu