Teksasas gubernators atļauj uzņēmumu pilnīgu atvēršanu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nickola_Che, Shutterstock.

ASV Teksasas štata gubernators Gregs Ebots otrdien atcēla sejas masku obligātu valkāšanu un paziņoja, ka atļauj Covid-19 pandēmijas dēļ daļēji slēgto uzņēmumu atkalatvēršanu par 100%.

"Apmēram pusgadu lielākā daļa uzņēmumu bija atvērti par 75% vai 50%, un šajā laikā pārāk daudziem teksasiešiem bija liegtas nodarbinātības iespējas," sacīja Ebots, kurš ir republikānis.

"Pārāk daudziem mazo uzņēmumu īpašniekiem ir bijis grūti samaksāt rēķinus," gubernators sacīja savā runā Labokas Tirdzniecības palātā.

"Tam ir jābeidzas. Tagad ir laiks atvērt Teksasu par 100%," sacīja Ebots, kura teikto klausītāji uztvēra ar gavilēm un aplausiem. "Katram uzņēmumam, kas grib būt atvērts, vajadzētu būt atvērtam."

Ebots sacīja, ka atceļ ierobežojumus tāpēc, ka ir kļuvušas pieejamas Covid-19 vakcīnas, kā arī labāka testēšana un ārstēšana. 

"Teksasai tagad ir instrumenti, lai aizsargātu teksasiešus no vīrusa," sacīja gubernators.

Ebots pirms astoņiem mēnešiem noteica sejas masku valkāšanu par obligātu Teksasā, kas ir otrs lielākais štats ASV pēc iedzīvotāju skaita.

Gubernators otrdien paziņoja, ka trešdien stāsies spēkā izpildrīkojums, ar kuru tiek atcelti viņa iepriekšējie rīkojumi un ierobežojumi attiecībā uz jauno koronavīrusu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu