Zaļakmentiņa: Policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar KPV LV dokumentu atbilstību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijusī PCL valdes locekle Agnese Zaļakmentiņa apgalvo, ka Valsts policija (VP) esot sākusi kriminālprocesu saistībā ar partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL; iepriekšējais nosaukums "KPV LV") iesniegtajiem dokumentiem Uzņēmumu reģistrā (UR) par 2020.gada 12.decembra biedru sapulci, kurā tika ievēlēta politiskā spēka pašreizējā valde ar vairākiem valstī pie varas esošiem politiķiem.

Zaļakmentiņa aģentūrai LETA norādīja, ka šāda informācija esot saņemta no VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa.

Kā skaidro bijusī PCL valdes locekle, viņa VP iepriekš iesniedza dokumentus par to, ka UR "tika iesniegtas nepatiesas ziņas par biedru sapulces norisi". Viņa arī norāda, ka UR iesniegtie, viņas ieskatā "sagrozītie dokumenti" esot parakstīti ar trīs Saeimas deputātu parakstiem.

Zaļakmentiņa skaidro, ka tiesībsargājošajās institūcijās vērsusies "saistībā ar aizdomām par dokumentu safabricēšanu un reģistra maldināšanu". Protokola izraksts neatbilstot tā oriģinālam, kā arī 12.decembra biedru sapulcē neesot nodrošināts kvorums, lai tajā pieņemtu tādus lēmumus kā jaunas valdes ievēlēšana un partijas nosaukuma maiņa. Tāpat, sapulcē esot bijuši balsojuma varianti - "par" un "pret", turpretī protokola izrakstā esot nepamatoti pierakstīts balsojums "atturās", kaut tāda opcija neesot bijusi, apgalvo bijusī PCL valdes locekle.

Viņas ieskatā tādā veidā esot "mākslīgi" palielināts balsojošo biedru skaits, kaut pietiekamam kvorumam arī tas neatbilstot. Tāpat esot konstatētas citas nepilnības.

Pēc iesnieguma valsts galvenajai notārei Gunai Paiderei, no viņas esot saņemta atbilde, ka PCL līdz 8.martam jāsniedz paskaidrojumi. jāuzrāda protokola oriģināls un precizēti statūti, pavēstīja Zaļakmentiņa. Viņa rosinājusi tāpēc atlikt 7.martā paredzēto PCL atkārtoto, ikgadējo biedru sapulci, taču bijušās valdes locekles rosinājums neesot uzklausīts.

Kā ziņots, iepriekš PCL iekšienē starp bijušo, 6.decembrī ievēlēto valdi no vienas puses un pie varas valstī esošajiem PCL politiķiem no otras puses bija raisījušās domstarpības. Vēlāk UR reģistrēja 12.decembrī ievēlēto valdi, līdz ar to 6.decembra valde zaudēja savas pilnvaras. Pašreizējā PCL valdē, kas ievēlēta 12.decembrī, ir pārstāvēti vairāki pie varas valstī esoši PCL politiķi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu