"SoundCloud" autoratlīdzību maksu novirzīs māksliniekiem, kurus abonenti patiešām klausās

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

"SoundCloud" otrdien paziņojis, ka kļūs par pirmo mūzikas straumēšanas pakalpojumu, kas abonentu maksu novirzīs tikai tiem māksliniekiem, kurus viņi patiešām klausās.

Šobrīd tādi straumēšanas pakalpojumi kā "Spotify", "Deezer" un "Apple" autoratlīdzību maksājumus apvieno vienā lielā "katlā" un sadala tos, balstoties uz datiem par māksliniekiem, kuri pasaulē visvairāk tiek atskaņoti.

Liela daļa mākslinieku un apvienību uzskata, ka šāda sistēma ir ārkārtīgi netaisna, jo lielāko samaksu saņem pasaulē slavenas zvaigznes, bet mazāk zināmiem mākslinieki nesaņem gandrīz neko.

Tas nozīmē, ka liela daļu mazāk klausītu mākslinieku un žanru fanu finansē mūziku, ko viņi patiesībā nemaz neklausās.

Tādējādi no 1. aprīļa "SoundCloud" sāks novirzīt autoratlīdzību maksājumus no katra abonenta tikai māksliniekiem, kuru mūziku viņi klausās.

"Liela daļa nozares pārstāvju šo vēlējušies jau gadiem. Mēs esam sajūsmināti būt pirmie, kas piedāvā šādu risinājumu, lai labāk atbalstītu neatkarīgos māksliniekus," norāda "SoundCloud" izpilddirektors Maikls Veīsmans.

Tiek uzskatīts, ka lielākie mūzikas ierakstu zīmoli šādai sistēmai pretojušies, jo pašreizējā sistēma ļauj tiem gūt milzu ienākumus ar salīdzinoši mazu megazvaigžņu skaitu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu