Baidens cieš pirmo sakāvi kabineta apstiprināšanas gaitā (9)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens, Nīra Tandena
ASV prezidents Džo Baidens, Nīra Tandena Foto: CNP/AdMedia/SIPA/2102112229, Pool, REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo.

ASV prezidents Džo Baidens atsaucis Nīras Tandenas kandidatūru Baltā nama budžeta direktora amatam, sastopoties ar senatoru pretestību Tandenas agrāko tvītu dēļ.

Kabineta veidošanas ceļā šī Baidenam ir pirmā sakāve.

"Esmu pieņēmis Nīras Tandenas lūgumu atsaukt viņas kandidatūru Pārvaldības un budžeta biroja direktora amatam," paziņojumā apliecināja Baidens.

Lēmums pieņemts, skaidrākai iezīmējoties situācijai, ka Tandenai, kas šobrīd vada progresīvas ievirzes domnīcu, Senātā nav pietiekams atbalsts, ņemot vērā, ka viens demokrāts un vairāki mērenie republikāņi apliecināja, ka par viņas kandidatūru nebalsos.

Tandenas kandidatūras atsaukšana ir arī zīme tam, ka mēreno senatoru nostāja arī turpmāk var radīt šķēršļus Baidena administrācijas ambiciozo mērķu īstenošanas ceļā.

Rietumvirdžīnijas senators demokrāts Džo Mančins pagājušajā nedēļā paziņoja, ka neatbalstīs Tandenu.

Senātā, kur balsu sadalījums demokrātu un republikāņu starpā ir 50 pret 50, Tandenas apstiprināšanai līdz ar to balsu nepietika. 

Baltais nams centās pārliecināt dažus mērenos Senāta republikāņus, arī Lisu Murkovsku un Sūzenu Kolinsu, tomēr aicinājumiem glābt Tandenas kandidatūru neviens nepieteicās, un to nācās atsaukt.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu