Dzēsts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks Zemgalē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Degoša kūla.
Degoša kūla. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vakar reģistrēts šogad pirmais kūlas ugunsgrēks Zemgalē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien plkst.13.15 Tukuma ugunsdzēsēji devās uz Enguri, kur dega pērnā zāle 5000 kvadrātmetru platībā. Tas ir šogad Zemgalē pirmais reģistrētais kūlas ugunsgrēks.

2020.gadā pirmais kūlas ugunsgrēks Zemgalē dzēsts 17.janvārī Jēkabpilī, bet 2019.gadā - 21.februārī Jēkabpilī.

Arī Daugavpils novadā vakar saņemti pirmie izsaukumi uz kūlas ugunsgrēkiem. Plkst.21.01saņemts izsaukums uz Ķieģeļu ielu Kalkūnos, kur dega kūla 150 kvadrātmetru platībā. Plkst.21.01 degšana likvidēta.

Savukārt plkst.13.34 saņemts izsaukums uz Demenes pagastu, kur kūla dega jau 10 000 kvadrātmetru platībā. Plkst.14.13 degšana likvidēta.

Šogad pirmais kūlas ugunsgrēks Latgalē reģistrēts 2.martā, bet pērn pirmais kūlas ugunsgrēks tur tika dzēsts 20.janvārī Zilupes novada Zaļesjes pagastā.

Jau ziņots, ka šopavasar pirmais pērnās zāles jeb kūlas ugunsgrēks Latvijā reģistrēts aizvadītajā sestdienā, kad Ainažos konstatēta kūlas dedzināšana 30 kvadrātmetru platībā.

VUGD atgādināja, ka pērn pirmais kūlas ugunsgrēks tika reģistrēts 16.janvārī, kad Rīgā pērnā zāle tika dedzināta 100 kvadrātmetru platībā.

Aizvadītajā diennaktī dzēsti pieci kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti pieci kūlas ugunsgrēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Engures novadā kūla dega 5000 kvadrātmetru platībā, Jūrmalā - 100 kvadrātmetru platībā, kā arī Daugavpils novadā reģistrēti divi kūlas ugunsgrēki viena hektāra un 150 kvadrātmetru platībā, bet Vaiņodes novadā - viena hektāra platībā.

Otrdien VUGD steidzās uz izsaukumu Jelgavas novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 55 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus - 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecu kūlas un viena meža ugunsgrēka dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu