70. gados, kad mūsdienu avioindustrija tikai sāka uzņemt apgriezienus, ASV kāds pasažieris lidojuma laikā stjuartes acu priekšā pavēra portfeli ar paštaisītu bumbu un pieprasīja 200 000 dolāru. Kad viņa prasības bija izpildītas, vīrietis ar izpletni izlēca no lidmašīnas. Viņa identitāte tā arī nekad netika atklāta, bet incidents atstāja dramatisku nospiedumu aviosatiksmes drošības prasībās, līdzīgi kā 11.septembra terorakti 30 gadus vēlāk.

1971.gada 24.novembrī vīrietis Portlendas lidostā par 20 dolāriem iegādājās lidmašīnas biļeti uz Sietlu. Viņš bija neizteiksmīgs - apmēram 45 gadus vecs, augumā ap 1,80 metriem, ģērbies uzvalkā un ar tumšiem matiem, kas sākuši atkāpties. Pērkot biļeti, viņš uzdevās par Denu Kūperu, taču, kā vēlāk izrādījās, tā nebija viņa patiesā identitāte.

Reiss no Oregonas štata lielākās pilsētas Portlendas uz blakus esošā Vašingtonas štata metropoli Sietlu bija vien pusstundu garš. Lidmašīnas pasažieri vēl nenojauta, ka viņiem priekšā ir gara un izbaiļu pilna diena. Kūpers šķita mierīgs - gaidot pacelšanos, viņš pasūtīja viskiju. Neilgi pēc pacelšanās plkst.14.50 vīrietis iedeva zīmīti stjuartei Florensei Šafnerei. Noturot to par vientuļa pasažiera mēģinājumu iepazīties, Šafnere zīmīti neizlasījusi ielika somiņā.

"Jaunkundz, labāk izlasiet zīmīti. Man ir bumba," viņai pačukstēja Kūpers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X