Četru dienu darba nedēļa visā pasaulē gūst arvien lielāku popularitāti (18)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pexels

Pēdējo trīs gadu laikā pasaulē pieaug darbavietu skaits, kas saviem darbiniekiem piedāvā četru dienu darba nedēļu, vēsta “Bloomberg”.

Tiek norādīts, ka saīsinātajā darba nedēļā pieaug arī darba efektivitāte. Tas secināts britu analītikas centra “Autonomy” veiktajā pētījumā.

“Četru darba dienu darba nedēļa turpina kļūt arvien izplatītāka parādība pasaulē. Lielajam vairumam kompāniju darba laika samazināšana ir visai reāls mērķis,” norāda “Autonomy” pētījumu nodaļas direktors Vils Stronge.

Darba devēji norādījuši, ka laimīgi, darbā ieinteresēti un līdzsvaroti darbinieki darbu paveic daudz labāk nekā gadījumos, ja darbinieki strādā, esot izdeguši un pārguruši.

Četru dienu darba nedēļas formātu pirms vairākiem gadiem sāka testēt dažādu kompāniju birojos visā pasaulē. Īsākas darba nedēļas testa režīmā bija uzņēmumiem Vācijā, Jaunzēlandē un Japānā. Pirmie rezultāti liecina, ka darba apjoms šādos apstākļos nav mainījies, tieši otrādi – darāmo darbu skaits pat ir pieaudzis, jo darbinieki ir motivētāki īsākā laika posmā tikt galā ar darba uzdevumiem.

2019. gada sākumā Pasaules Ekonomikas forumā Davosā pasaules kompānijām tika ieteikts plašākā mērogā pāriet uz četru dienu darba nedēļu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu