Šogad reorganizēs vismaz 11, bet slēgs piecas skolas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mācību telpas. Ilustratīvs foto.
Mācību telpas. Ilustratīvs foto. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šogad reorganizācija plānota vismaz 11 skolās, bet vēl piecas skolas tiks likvidētas, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) interneta mājaslapā pieejamā informācija.

Vairums skolu tīkla sakārtošanas procesu šogad noslēgsies gada otrajā pusē. Septiņi reorganizācijas procesi saistīti ar izglītības iestādes pakāpes maiņu, trīs reorganizācijas procesos tiks apvienotas izglītības iestādes, pieci procesi beigsies ar skolas likvidāciju.

2021.gadā reorganizējamo un slēdzamo skolu saraksts vēl nav pilnīgs, jo pašvaldības aizvien turpina iesniegt IZM savus lēmumus par skolu tīkla sakārtošanu. Piemēram, IZM sarakstos nav ietverti Rīgas domes plāni par skolu tīkla sakārtošanu galvaspilsētā, kur paredzēts reorganizēt desmit skolas un slēgt trīs izglītības iestādes.

Pašvaldībām ministrija par lēmumu slēgt, reorganizēt vai dibināt izglītības iestādi jāinformē sešus mēnešus pirms tas reāli noticis.

Reorganizācija, mainot izglītības pakāpi, plānota Ventspils novada Piltenes vidusskolai, kura ar 31.jūliju būs zināma kā Piltenes pamatskola. Tāpat Rēzeknes novadā 1.jūlijā reorganizācija plānota Rēzeknes 6.vidusskolai, kurā turpmāk būs tikai pamatskolas posms. Savukārt 18.augustā reorganizācija noslēgsies Audriņu pamatskolā, tai kļūstot par pirmsskolas izglītības iestādi.

Reorganizāciju piedzīvos Jūrmalas novada sākumskola "Ābelīte", kura 31.augustā kļūs par Jūrmalas pirmsskolas izglītības iestādi "Ābelīte". Savukārt Salaspils 2.vidusskola no 31.jūlija būs Salaspils pamatskola.

Apes novadā Dāvja Ozoliņa Apes vidusskola 1.septembrī reorganizācijas procesā kļūs par Dāvja Ozoliņa Apes pamatskolu. Tāpat 1.septembrī reorganizācija plānota Raunas vidusskolai, kura septembrī darbosies kā Raunas pamatskola.

Apvienojot Nītaures vidusskolu un Amata novada mūzikas un mākslas skolu, 1.septembrī darbu sāks viena izglītības iestāde - Nītaures mūzikas un mākslas pamatskola.

Apvienošanās paredzēta arī Jūrmalas Alternatīvai skolai un Jūrmalas pilsētas Lielupes pamatskolai, kuras no 15.jūnija būs zināmas kā viena skola - Jūrmalas Aspazijas pamatskola.

Savukārt Daugavpils novada Medumu pamatskolu 1.septembrī pievienos Sventes vidusskolai, bet 18.februārī jau dibināta Liepājas pirmsskolas izglītības iestāde "Prātnieks".

Ar 31.augustu likvidēs Dravnieku pamatskolu Riebiņu novadā, savukārt Rēzeknes novadā ar 18.augustu beigs eksistēt Jaunstrūžānu pamatskola. Valkas novadā 1.jūnijā slēgs Vijciema sākumskolu, 31.jūlijā - Lubānas novadā Meirānu Kalpaka pamatskolu, savukārt Varakļānu novadā 30.jūnijā likvidēs Murmastienes pamatskolu.

IZM norāda, ka lēmumu par izglītības iestāžu dibināšanu, reorganizāciju vai slēgšanu pieņem pašvaldības kā izglītības iestāžu dibinātājs.

Par savu lēmumu pašvaldības informē IZM, iesniedzot nepieciešamos dokumentus un informāciju, lūdzot ministrijai šo lēmumu saskaņot. Atbilstoši noteiktajai kārtībai, ministrija, izskatot jautājumu par saskaņojuma sniegšanu pašvaldības lēmumam, izvērtē saņemto informāciju un sniedz atbildi, nepieciešamības gadījumā pieprasot pašvaldībai arī papildu skaidrojumu.

Izskatot jautājumus par saskaņojumu pašvaldības lēmumam par vispārējās izglītības iestādes reorganizēšanu vai likvidāciju, tiek izvērtēts pašvaldības sniegtais skaidrojums par izglītības iestādes darba kvalitāti, turpmākās izglītības pieejamību, transporta nodrošinājumu, izglītības iestāžu tīkla attīstību novadā - pieejamie finanšu resursi, izglītības iestāžu ēku piepildījums un noslogojums, teritorijas demogrāfiskās tendences, pašvaldības ekonomiskās attīstības potenciāls, kā arī iesaistīto pušu - skolēnu, pedagogu, vecāku - informētība un viedoklis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu