Hārdena jaunā loma "Nets" komandā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Džeimss Hārdens savā jaunajā komandā Bruklinas "Nets" ir uzņēmies jaunu lomu, kas iepriekš Hjūstonas "Rockets" rindās viņam nebija iespējams.

"Tagad saņemu uzslavas par spēles elementiem, par kuriem iepriekš tiku kritizēts," trešdien "Yahoo! Sports" sacīja Hārdens. "Bārdas" (Hārdena iesauka) spēles stils būtiski "Nets" komandā nav mainījies, bet viņš ir pieņēmis citu lomu līdzās tādām zvaigznēm kā Kevins Durants un Kairijs Ērvings.

Hārdena prom došanās no Hjūstonas izraisīja plašas diskusijas. Bija skaidrs, ka viņa saikne ar Teksasas pilsētu bija patiesa, sākot ar darbu, ko viņš paveica kā pilsonis, izpalīdzot cilvēkiem grūtos brīžos un beidzot ar spilgto sniegumu basketbola laukumā. Daudzi kritiķi piemin Hārdena neveiksmes izslēgšanas spēlēs, bet der arī atcerēties to, ka komanda laika posmā no 2012. gada līdz 2019. gadam katru reizi regulārajā sezonā uzvarēja vismaz 52 spēlēs.

"Ziniet, es domāju, ka cilvēki nenovērtē to, cik liels bija šīs komandas sasniegums - divreiz cīnīties ar Goldensteitas "Warriors" izslēgšanas spēlēs," sacīja "Nets" treneris Stīvs Nešs. Hārdena treneris uzsvēra arī to, ka diez vai daudzi domāja, ka tajās sezonās kāda komanda varētu Goldensteitu aizvest līdz septiņu maču sērijai. "Un mēs par to aizmirstam un vienkārši sakām: viņš nebija pietiekami labs. Domāju, Hārdens paveica milzīgu darbu, lai ar savu komandu tiktu tik tālu. Dažreiz nepieciešama mazliet veiksme un līdzsvars, bet viņiem tā pagāja garām, taču tam nevajadzētu mazināt to, ko viņi paveica."

Hārdens mūsdienu basketbolā varētu būt otrs labākais nr. 2 basketbolists komandā pēc Entonija Deivisa, kurš ir arī otrā opcija komandā pēc Lebrona Džeimsa.

"Es domāju, ka viņš ir īstais komandas līderis, bet viņš spēlē kopā ar vēl vairākiem līderiem," sacīja Nešs.

Tas nenozīmē, ka Hārdens nav cienīgs būt pirmā opcija, bet mūsdienās līgā zvaigznēm ir izdevīgāk sadarboties, lai izcīnītu NBA čempionu titulu. Dažreiz tas arī nozīmē nolikt malā savu ego, statistiku un būt gatavam pieņemt citu lomu, kas palīdzēs sasniegt kāroto mērķi, par ko katrs basketbolists sapņo.

"Mēģinu labi spēlēt katru vakaru un cenšos ietekmēt spēli," uzsver Hārdens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu