Inovāciju ceļš — “Olainfarm” stiprinās un paplašinās pētniecības un attīstības komandu

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas farmācijas nozare var lepoties ar pasaules līmeņa sasniegumiem pētniecībā. Vēsturiski mums ir izveidota spēcīga bāze aktīvo farmaceitisko vielu ražošanai, tomēr nedrīkst apstāties un jārada jauni produkti. Tāpēc “Olainfarm” izaugsmes pamatā nākamajiem gadiem ir gan pašu izstrādāto produktu ražošana un attīstīšana, gan perspektīvu preparātu iegāde. Viena no uzņēmuma šī gada prioritātēm ir stiprināt un paplašināt pētniecības un attīstības komandu, un kopumā ieguldīt uzņēmuma darbinieku izaugsmē.

Jaunu preparātu izstrāde un iegāde

Skatoties globāli, farmācijas nozares ieguldījumi pētniecībā ir vieni no lielākajiem tautsaimniecībā kopumā. Piesaistot Eiropas Savienības fondu finansējumu, zināmā mērā mums ir izdevies modernizēt pētniecības un ražošanas infrastruktūru.

Pašlaik “Olainfarm” sākotnējā stadijā ir vairāk nekā 50 produktu ieceres. No tām 26 produkti jau ir nonākuši nākamajā fāzē, kad pēta risinājumus un iespējas tos komercializēt pētniecības un attīstības projektu ietvaros. Starp tiem ir gan aktīvās farmaceitiskās vielas, gan gatavās zāļu formas. “Olainfarm” galvenās terapeitiskās jomas ir kardiovaskulārās slimības, neiroloģija, psihiatrija un urīnceļu slimību ārstēšana.

“Stratēģiskā prioritāte 2021. gadam un turpmāk ir izpētes un attīstības stiprināšana. Fokusējamies divos galvenajos virzienos, pirmkārt, jaunu produktu pētniecība un attīstība uzņēmumā, kā arī jau izstrādātu produktu iegāde ražošanai un komercializācijai. Otrkārt, ieguldījumi tehnoloģijas un ražošanas iekārtu modernizācijā un digitalizācijā, lai ražošanu varam nodrošināt arī partneriem. Lai sasniegtu nākotnes mērķus jāveido jaunas kompetences esošajiem darbiniekiem un jādod iespēja jauniem darbiniekiem, ar zināšanām pētniecības un attīstības projektos, pievienoties komandai, lai nodrošinātu “Olainfarm” izaugsmi,” uzsver Jerūns Veitess, AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.

Kopumā prognozēts, ka 2021. gadā saskaņā ar stratēģijas mērķiem pētniecības un attīstības izmaksas būs 10 % no “Olainfarm” mātes uzņēmuma ieņēmumiem. Šim virzienam plānoti ieguldījumi 10,2 milj. EUR apmērā, kas tiks novirzīti jaunas darba vides izveidei un iekārtu iegādei, kā arī turpinot ieguldījumus esošo produktu portfeļa pozicionēšanā jaunos ārvalstu tirgos.

20 jaunu vakanču pētniecības un attīstības jomā

“Jaunas iespējas un spēcīgi profesionāļi ir viens no galvenajiem “Olainfarm” stratēģijas balstiem. Tāpēc mēs stiprinām esošo uzņēmuma komandu, attīstot līderības prasmes, un plānojam arī jaunu speciālistu piesaisti. Meklēsim potenciālos darbiniekus gan vietējā darba tirgū, gan arī starptautiski. Aktuālas būs gan ķīmiķu, gan analītiķu vakances, gan arī augsti kvalificēti profesionāļi produktu attīstības un izstrādes jomā. Esam gandarīti, ka šajā mums visiem izaicinošajā laikā varēsim veidot arī jaunas darba vietas,” saka Evita Osīte, AS “Olainfarm” Cilvēkresursu vadības departamenta direktore.

Šobrīd “Olainfarm” Attīstības departaments piedzīvo vērienīgas pārmaiņas — komandu papildinās 20 jaunu speciālistu: organiskās sintēzes ķīmiķi un tehnologi, analītiķi un farmācijas tehnologi, analītisko metožu un gatavo formu izstrādes tehnologi.

Kopumā šogad Attīstības komandā darbosies ap 80 profesionāļu dažādās specialitātēs, piedāvājot plašas profesionālās izaugsmes iespējas. Jaunās vakantās pozīcijas jau tuvākajā laikā tiks publicētas uzņēmuma mājaslapā, aicinot interesentus pieteikties.

Darbinieku izaugsme — uzņēmuma attīstības pamatā

“Olainfarm” grupa ir nozīmīgs darba devējs, kas iekļauts Latvijas darba devēju TOP 30. Mēs turpinām ieguldīt darbinieku apmācībā un izaugsmē. Šogad ir uzsākta attīstības programma “Līderība 21”, kurā “Olainfarm” vadošie darbinieki visa gada garumā vairāku moduļu ietvaros diskutēs par tādām ikvienam vadītājam aktuālām tēmām kā mērķu izvirzīšana, prioritāšu noteikšana, komandas veidošana un motivācija, pārmaiņu vadība, kā arī personīgā un līdzcilvēku attīstība.

“Mēs saprotam, ka ik vienas stratēģijas dzinējspēks ir cilvēks — līderis, kurš ir spējīgs ne tikai pats sasniegt savus rezultātu, bet arī veidot, attīstīt un motivēt savu komandu to darīt kopā ar viņu. “Līderība 21” nav standartizēta apmācību programma, tās pievienotā vērība ir mūsu pieredzējušie vadītāji, kuri diskusijās, praktiskos uzdevumos un pieredzes apmaiņā iegūst vēl vairāk instrumentu darbam un apgūst jaunākās vadības tendences,” papildina Evita Osīte.

Interesi par darbu “Olainfarm” izrāda gan Latvijas, gan starptautisku augstskolu studenti. Piemēram, šobrīd Attīstības departamentā pieredzes apmaiņā ir studenti no Dānijas, kas potenciāli nākotnē arī varēs stiprināt komandu.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu