Aizbildinoties ar tehniskām problēmām, Rīgas dome nenodrošina Finanšu komitejas ārkārtas sēdes tiešraidi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Domes ēka.
Rīgas Domes ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizbildinoties ar tehniskām problēmām, Rīgas dome šodien nenodrošināja Finanšu komitejas ārkārtas sēdes tiešraidi.

Šodien, pēc opozīcijas ierosinājuma, tika sasaukta Finanšu un administrācijas lietu komitejas sēde, kurā opozīcija vēlējās uzklausīt Rīgas domes vadības skaidrojumu par pieteikumiem atbalstam no Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas un noturības mehānisma.

Ņemot vērā, ka komitejas ārkārtas sēde notika vienlaikus ar Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdi, kurai varēja sekot tiešraidē, pašvaldības mājaslapā "Riga.lv", tiešraide neesot bijusi tehniski iespējama.

Lai gan ārkārtas sēde tika pārtraukta un turpināta pēc kārtējās Finanšu un administrācijas komitejas sēdes, laikā, kad neviena cita komitejas sēde netika rādīta pašvaldības mājaslapā, tik un tā tiešraide nenotika.

Kā teikts likuma par pašvaldībām 56.pantā, pašvaldību domju komiteju sēdēm ir jābūt atklātām.

Rīgas domē aģentūrai LETA skaidroja, ka pašvaldības mājaslapā tiks publicēts komitejas sēdes ieraksts.

Kā iepriekš norādīja "Saskaņa", plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija par, iespējams, neprofesionāli un necaurspīdīgi sagatavoto pieteikumu finansējumam no Atveseļošanas un noturības mehānisma 139 miljonu eiro apmērā dažādu projektu realizācijai Rīgā. Pieteikuma kvalitāti esot kritizējuši atsevišķi ministri.

Kā norāda "Saskaņas" frakcija, Rīgas domes deputāti, lēmumi un projekti neesot apspriesti ne ar deputātiem, ne ar sabiedrību, kā arī neesot zināmi projektu izvēles kritēriji.

Kā pēc komitejas ārkārtas sēdes aģentūrai LETA atzina opozīcijas pārstāve Anna Vladova ("Saskaņa"), atbildes uz jautājumiem par pašvaldības projektiem netika gūtas.

Frakcija "Saskaņa" apsvērs iespēju pieprasīt Rīgas mēru sasaukt domes ārkārtas sēdi par šī jautājuma izskatīšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu