Nosauc vēl vairākus krustojumus, kur jāuzmanās no apdrošināšanas krāpniekiem (16)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mūkusalas ielas rotācijas aplis
Mūkusalas ielas rotācijas aplis Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Pirms kāda laika ziņojām par Brīvības un Raiņa bulvāra krustojumu, kur itin viegli var kļūt par krāpnieku upuri. Tomēr Rīgā ir vēl vairākas vietas, kur negodprātīgi cilvēki var izraisīt avāriju un tu būsi vainīgs.

Viena no šādām vietām ir Mūkusalas ielas rotācijas aplis. Satiksmes eksperts Oskars Irbītis raidījumam "4.studija" saka, ka šī ir ļoti, ļoti sarežģīta vieta satiksmei un "jāsaka tā, ka visvairāk ceļu satiksmes negadījumu Latvijā notiek tieši šeit". Pēc Irbīša teiktā, situāciju sarežģītāku padara aplim trīs pieguļošie stāvlaukumi, kā rezultātā te notiek līdz pat 900 avārijām gadā. 

"Mūkusalas aplis ir viens no tiem, kuru gan "viesstrādnieki" no Lietuvas, gan mūsu vietējie bāleliņi ir izmantojuši, lai pelnītu uz ceļu satiksmes negadījumiem," - tā Irbītis.

Pēc eksperta teiktā, visvairāk šeit jāuzmanās tiem, kuri brauc pa vidējo joslu un grib nogriezties vai nu Bauskas virzienā, vai arī uzbraukt uz Salu tilta, lai dotos pilsētas centra virzienā, jo pirmajā jeb labajā malējā joslā braucošais krāpnieks var izdomāt pēdējā brīdī nepalaist un triekties sānos. 

Mūkusalas ielas rotācijas aplis
Mūkusalas ielas rotācijas aplis Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Tikmēr Rīgas domes Satiksmes departamentā norāda, ka problēmsituācija ir zināma, taču nekādas satiksmes organizācijas izmaiņas vismaz šogad nav plānotas. Tas nozīmē tikai vienu - autobraucējiem ir jābūt trīskārt uzmanīgiem, lai nekļūtu par krāpnieku upuriem, un veicamais manevrs jāplāno ļoti savlaicīgi, nevis jācer, ka pārkārtoties uz labo malējo joslu izdosies pēdējā brīdī.

Mūkusalas ielas rotācijas aplis
Mūkusalas ielas rotācijas aplis Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

Vairāk par satiksmes riskiem Mūkusalas ielas rotācijas apļa rajonā, kā arī Dzelzavas ielas un Stirnu ielas krustojumā Purvciemā skaties raidījuma "4.studija" sižetā. 

Dzelzavas un Stirnu ielas krustojums
Dzelzavas un Stirnu ielas krustojums Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta
Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu