Lūsis komentē ⟩ 50 izlaidīgā ķengura nokrāsas (5)

Foto: TVNET kolāža
Toms Lūsis
CopyLinkedIn Draugiem X

Laikā, kad par pavisam ierastu lietu kļuvis sabiedrības daļas sašutums par atsevišķu cilvēku izskatu vai izteikumiem, joprojām ir intelekta tīrradņi, kas prot pārsteigt. Tā nu šoreiz Rīgas Zoodārzam nācies skaidroties ar policiju, jo kāds Einšteins uzrakstījis iesniegumu par to, ka ķengurs zvērudārzā guļot pārāk izlaidīgā pozā.

Policijā apmeklētājs vērsās pēc tam, kad viņu neapmierināja zooloģiskā dārza profesionālo darbinieku skaidrojums. Jo neviens dzīvnieku kopējs nepazīst dzīvnieku paradumus labāk par apmeklētāju, kurš tomēr par dzīvnieku apskati samaksājis labu naudu. Turklāt, kā zināms, – policijai šobrīd trūkst īsta darba.

“Pēc ilgstošas komunikācijas ar policijas pārstāvjiem, kas šādu “izlaidīgu” ķengura gulēšanu sliecās uzskatīt par nepiedienīgu un apmeklētāju dzīvniekmīlestības jūtas aizskarošu, tiks lemts par iespējām iespaidot vai nu ķengura, vai arī zoodārza apmeklētāju dabisko uzvedību,” Rīgas zoodārzs komentēja radušos situāciju savā facebook lapā.

Foto: TVNET

Šeit, protams, jāpiekrīt satrauktajiem zoodārza apmeklētājiem. Spēju iztēloties situāciju, kad esmu nolēmis nedēļas nogalē ar ģimeni doties uz zoo, lai iepazīstinātu meitu ar visdažādāko pasaules faunu. “Pavei, meitiņ, – tā ir lauva. Lauvas ir plēsēji, tās medī, nogalina un apēd antilopes un citus zālēdājus. Hahahaha – surikati nu gan ir smieklīgi un piemīlīgi, vai ne? Un redz kur žirafes, paskat, kādi tām gari kakli! Bet... bet... bet KAS TAD TAS? Meitiņ, aizver acis, neskaties! Tur guļ izlaidīgs ķengurs!!!”

Un tas ķengurs atļaujas gulēt uz muguras, izplestām kājām un atgāztu galvu – perversi. Kā lai es to izskaidroju savam bērnam?

Bērnam, kurš jau sen ir informēts, ka viņu atnesa stārķis, bet viņa vecākus atrada kāpostos. Kurš zina, ka debesīs sēž neredzams vīriņš, kura dēls piedzima nevainīgai meitenei. Bet tas ķengurs...

Patiesībā ir neiedomājami grūti dzīvot pasaulē, kurā visapkārt ir šādas izvirtības. Sodoma un Gomora 2.0. Pat uz zooloģisko dārzu vairs normāli nevar aiziet. Šo varētu risināt, nosakot, ka visiem zvērudārza iemītniekiem turpmāk jāvalkā drēbītes. Piemēram, ja tas pats ķengurs būtu izklājies uz grīdas, tērpies biksēs, neviens netiktu traumēts.

Jā, protams, dzīvojot dabā, neviens dzīvnieks nevalkā apģērbu, bet šie zvēri šobrīd atrodas civilizētā pilsētā. Ja tie vēlas šeit dzīvot, būtu tikai loģiski, ja viņi respektētu mūsu paražas, tikumus un dzīvesziņu. Viņi nedrīkst vienkārši ierasties Latvijā un uzspiest mums savu dzīvesstilu. Kas būs tālāk? Nūdistu baznīcas? Publiska kopošanās uz ielām un parkos? 

Izlaidīgais ķengurs ir tikai sākums, tas ir pirmais solis. Ja mēs necīnīsimies pret problēmu saknē, drīz ķenguri un citi līdzīgi domājošie sajutīs visatļautību un sāks pa mūsu mīļo Rīgu doties gājienos. Centīsies uzspiest mums savu izlaidību kā normu. Viņu plāns ir sagraut latviskās tradīcijas un vērtības.

Tiesa, dažādas perversijas un netiklības mums ir visapkārt. Piemēram, aizved savu bērnu pie radiem uz laukiem, bet tur pēkšņi – govs čurā.

Nepiesegusies, visu acu priekšā. Pretīgi. Vai arī auns lec aitu. Nevis pēc desmitiem vakarā zem segas, bet gaišā dienas laikā visu acu priekšā. Kur skatās valsts? Kāpēc šis netiek kontrolēts? 

Droši vien tuvākajā laikā policija var sagaidīt arī citas satraucošas sūdzības. Tūdaļ jau pavasaris un skaidrs, ka drīz naktīs savus riesta kliedzienus sāks tūkstoši klaiņojošu kaķu. Kliedzienus, kuros pilnīgi nepārprotami var dzirdēt: “Ņem mani! Ņem mani tagad! Darīsim to!” Policijai jārīkojas, lai savaldītu izlaidīgos kaķus. 

Jums šķiet, ka putnu dziesmas pavasarī ir kaut kas romantisks un skaists? Patiesībā tie vienkārši kliedz, meklējot sezonai jaunus seksa partnerus. Kad dzeguze dzied: “Ku-kū, ku-kūūū”, vajag nevis pārbaudīt, vai kabatās ir kāda nebūt nauda, bet gan aizspiest sava bērna ausis. Jo ir vairāk nekā skaidrs, ka dzeguze vienkārši sākusi savu riesta deju, lai atrastu jaunu upuri, ko sodomizēt. Esiet uzmanīgi – perversijas ir visapkārt.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu