Pavļuts: nekādi lēmumi par drošības pasākumu izmaiņām nav pieņemti; pretēji apgalvojumi ir viltus ziņas (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Leiniša / LETA

Operatīvā vadības grupa turpina darbu pie scenārijiem Covid-19 ierobežojumu turpināšanai.

Otrdien valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika lemts uzdot Operatīvajai vadības grupai līdz nākamai nedēļai, 9.martam, izstrādāt vismaz divus rīcības variantus Covid-19 krīzē - pastiprināt vai mīkstināt ierobežojumus.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka darba grupa jau sākusi darbu pie priekšlikumu izstrādes, tomēr, ticamākais, ka konkrēti priekšlikumi, ko piedāvāt izskatīt Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē, tiks izstrādāti īsi pirms valdības sēdes.

Patlaban netiek sniegta informācija, kādi konkrēti ierobežojumu priekšlikumi tiek izskatīti.

Tikmēr sociālās saziņas platformās izplatījies video, kurā kāds reklāmas nozarē strādājošais saviem darbiniekiem klāsta par it kā saņemtām ziņām "no valdības" par pilnīga "lokdauna" plāniem. Uz to jau reaģējis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), uzsverot, ka nekādi lēmumi par drošības pasākumu izmaiņām nav pieņemti un pretēji apgalvojumi ir viltus ziņas.

"Diskusija valdībā, uz speciālistu piedāvāto scenāriju pamata, notiks otrdien," uzsvēris ministrs.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš solīja, ka ierobežojumu pārkārtošanā tiks mērīts septiņas reizes un izvēlēts pareizākais ceļš.

"Mēs vēlamies novērst Covid-19 "trešā viļņa" celšanos, bet vienlaikus vēlamies ātrāk atgriezties normālā dzīvē, kur viens no svarīgākajiem elementiem ir vakcinācija pret Covid-19. Bet kamēr notiek vakcinācija, mums ir kopīgiem spēkiem jāpārkārto ierobežojumi," izteicās Kariņš.

Viņš informēja, ka ministriju pārstāvju un ekspertu veidojošajai Operatīvās vadības grupai tika uzdots līdz nākamai nedēļai izstrādāt divus rīcības variantus, kā pārkārtot ierobežojumus.

Kariņš piebilda, ka eksperti līdz šim nav varējuši vienoties par pareizāko rīcības modeli, tāpēc Operatīvās vadības grupai tika uzdots izstrādāt vairākus variantus. Viņš stāstīja, ka citu valstu pieredze liecina, ka, atceļot ierobežojumus, sākas Covid-19 "trešais vilnis", kas rada graujošas sekas.

"Mūsu valstī apstākļi ir atšķirīgi. Tomēr ar turpmāko rīcību mums ir jāapvieno ne tikai valdība, bet arī lielākā daļa sabiedrības," uzsvēra Kariņš.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu