Pavļuts atklāj, ka Latvija būtu gatava iegādāties Krievijas "Sputnik V" vakcīnu (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: REUTERS/Agustin Marcarian/File Photo/File Photo

Ja Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ieteiks apstiprināšanai Krievijas vakcīnu pret Covid-19 "Sputnik V" lietošanai Eiropas Savienībā, tad noteikti tiks vērtēta to iegādes un lietošanas iespējamība arī Latvijā, šādu nostāju pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kā aģentūru LETA informēja ministra komunikācijas padomniece Lāsma Bindere, par šādu iespēju Veselības ministrijā ir spriests un nonākts pie lēmuma šobrīd Latvijā veidot vakcīnu portfeli tikai no vakcīnām, kuras ieteikusi reģistrēt EZA.

"Mēs izmantosim katru drošu un zinātniski pamatotu iespēju pasargāt Latvijas cilvēku veselību un dzīvību," uzsver Pavļuts.

Tāpat viņš atzīmē, ka, pieņemot lēmumus, būs svarīgs vakcīnu pieejamības faktors konkrētā laikā. Proti, patlaban Latvija ir veikusi vakcīnu pasūtījumus no septiņiem ražotājiem un, sākot no gada vidus, Latvijai paredzami pieejamais vakcīnu daudzums ir jau ļoti liels, piebilda politiķis.

Jau ziņots, ka EZA ir sākusi Krievijas Gamaleja nacionālā epidemioloģijas un mikrobioloģijas centra izstrādātās vakcīnas pret Covid-19 "Sputnik V" paātrināto vērtēšanu, aģentūru LETA informēja Zāļu valsts aģentūras pārstāve Dita Okmane.

Šajā sakarā Eiropas Komisija (EK) ceturtdien pavēstīja, ka šobrīd nenotiek sarunas par Krievijas izstrādātās Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" iepirkšanu.

Tikmēr jau divas Eiropas valstis - Slovākija un Ungārija - ir iegādājušās šīs vakcīnas.

 
Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu