Izraēla atliek palestīniešu strādnieku vakcināciju pret Covid-19 (4)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēla piektdien atlika līdz turpmākam paziņojumam savus plānus vakcinēt pret Covid-19 palestīniešus, kuri strādā Izraēlā un Jordānas rietumkrasta ebreju apmetnēs.

Izraēlas militārā aģentūra COGAT, kas koordinē ikdienas lietas ar Palestīnas pašpārvaldi, izskaidroja atlikšanu ar "administratīviem kavēkļiem" un piebilda, ka jauns sākuma datums šai vakcinācijas kampaņai tiks noteikts vēlāk.

Palestīniešu strādnieku vakcinācijas programmu bija paredzēts sākt svētdien kontrolpunktos, caur kuriem palestīnieši no Jordānas rietumkrasta ierodas Izraēlā, un Izraēlas rūpniecības zonās.

Šī vakcinācija varētu mazināt Izraēlas kritiku par to, ka tā nedalās savos vakcīnu krājumos ar palestīniešiem, kuri dzīvo Jordānas rietumkrastā un Gazas joslā, lai gan Izraēla ir panākusi vienu no pasaulē straujākajām vakcinācijām pret Covid-19.

Izraēla ir arī paziņojusi par plāniem dalīties liekajās vakcīnās ar ģeogrāfiski tāliem sabiedrotajiem Āfrikā, Eiropā un Latīņamerikā, tomēr šāds lēmums ir iesaldēts juridisku jautājumu dēļ. Izraēlas, Austrijas un Dānijas līderi ceturtdien Jeruzalemē oficiāli apliecināja, ka cīņai ar jauno koronavīrusu veido aliansi vakcīnu jomā.

Izraēlā strādā apmēram 100 000 palestīniešu no Jordānas rietumkrasta. Palestīnas pašpārvalde ir ieguvusi vakcīnu devas tikai 6000 cilvēkiem, kas nozīmē to, ka lielākā daļa no septiņiem miljoniem palestīniešu Jordānas rietumkrastā un Gazas joslā paliks nevakcinēti.

Jordānas rietumkrastā pagājušonedēļ tika noteikti jauni ierobežojumi, lai iegrožotu Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu.  

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu