Jūrmala aicina laikus pieteikt caurlaides iebraukšanai pilsētā (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmalas šoseja pēc ceļa remontdarbu pabeigšanas
Jūrmalas šoseja pēc ceļa remontdarbu pabeigšanas Foto: Latvijas Valsts ceļi

Ņemot vērā, ka mazāk nekā pēc mēneša no 1.aprīļa atsāksies periods, kad iebraukšanai Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā nepieciešama caurlaide, pilsētas dome aicina transportlīdzekļu vadītājus laikus iegādāties ilgtermiņa caurlaides un neatlikt to uz pēdējo brīdi.

Kā norādīts pašvaldības mājaslapā, iepriekšējo gadu pieredze rāda, ka lielākā daļa transportlīdzekļu vadītāju par ilgtermiņa caurlaides noformēšanu atceras marta beigās.

Taču, jo savlaicīgāk pieteikums tiks iesniegts, jo ātrāk tas tiks izskatīts un caurlaide noformēta.

Lai caurlaide būtu spēkā jau 1.aprīlī, pieteikums jāiesniedz līdz 24.martam un līdz 31.martam jāsamaksā nodeva vai maksas par pakalpojumu.

Marta pēdējās dienās iesniegtos pieteikumus pašvaldība var nepaspēt izskatīt, tādēļ caurlaide 1.aprīlī var vēl nebūt spēkā.

Kā skaidro pašvaldība, caurlaižu piešķiršanas kārtība nav mainīta. Jūrmalā deklarētajām personām un nekustamā īpašuma īpašniekiem caurlaides bez maksas un bez pieteikuma reģistrē informācijas sistēma automātiski.

Visos citos gadījumos caurlaides noformēšanai ir jāiesniedz pieteikums - noformējot caurlaidi par pilnu maksu, ar atvieglojumu vai atbrīvojumu.

Dienas caurlaide visām automašīnām maksās 2 eiro. Septiņu dienu caurlaide automašīnām ar masu līdz 3,5 tonnām maksās 10 eiro, bet par 3,5 tonnām smagākām automašīnām - 12.eiro.

30 dienu caurlaide maksās attiecīgi 31 un 43 eiro, 90 dienu caurlaide - 55 un 110 eiro. Savukārt visa vasaras perioda caurlaide, kas derīga līdz 30.septembrim, maksās attiecīgi 107 un 213 eiro.

Sods par iebraukšanu bez caurlaides ir 50 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu