Tallinas ātrā palīdzība: Izsaukumus saistībā ar Covid-19 saņemam ik pēc 20 minūtēm (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpics

Tallinas neatliekamās palīdzības dienestam nācies mobilizēt visus savus resursus, jo izsaukumi pie pacientiem, kuriem ir aizdomas par saslimšanu ar koronavīrusu, tiek saņemti vidēji reizi 20 minūtēs, vēsta err.ee

Tallinas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs Rauls Adlas ziņu aģentūrai BNS pavēstījis, ka automašīnu rindas pie slimnīcu uzņemšanas nodaļām vairs nav nekas neparasts, jo pēdējo divu nedēļu laikā darbā nācies iesaistīt aptuveni pusi no materiāli tehniskā ekipējuma, kas veidots kā rezerves katastrofu gadījumiem.

Pēc Adlas teiktā, Tallinā un Maardu neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņem jaunus izsaukumus pie Covid-19 pacientiem gandrīz ik pēc 20 minūtēm, un pusei no viņiem patiešām ir nepieciešama steidzama hospitalizācija.

"Darba slodze ir ārkārtīgi liela. Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu rindas pie slimnīcu uzņemšanas nodaļām rodas tāpēc, ka ievestos pacientus ne vienmēr var uzreiz ievietot slimnīcā. Viņiem jāgaida automašīnā, līdz medicīnas personāls atradīs vietu kādā no Igaunijas slimnīcām. Pirms tam ārsti pacientus aprūpē tieši automašīnā," skaidroja Adlas.

Bieži ir gadījumi, kad, piemēram, Mustamē rajona slimnīcas uzņemšanas nodaļā nogādāto pacientu ir gatava uzņemt slimnīca pilnīgi citā Igaunijas pilsētā. Tad ātrās palīdzības automašīna pamet slimnīcas teritoriju un no Tallinas dodas uz Raplu, Haapsalu vai Pērnavu. "Pagājušajā nedēļā mums bija 14 šādi braucieni," sacīja Adlas.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības galvenais ārsts sacīja, ka tagad ir iesaistīts viss resurss - gandrīz puse līdzekļu, kas glabāti rezervē katastrofu gadījumiem, ir nodoti dienesta rīcībā. "Slodze ir nenormāla, lai gan mums joprojām ir noteikti resursi," piebilda Adlas.

Galvenais ārsts apliecināja, ka neatliekamā medicīniskā palīdzība tiks galā ar slodzi, citas iespējas nav, tomēr situācija koronavīrusa apkarošanas frontē ir ārkārtīgi kritiska un cilvēkiem būtu jāuztver nopietni visi ieviestie un joprojām spēkā esošie ierobežojumi.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu