Tihanovska aicina starptautisko sabiedrību izrādīt solidaritāti sievietēm Baltkrievijā (9)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska.
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska. Foto: EPA/CLEMENS BILAN

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Tihanovska, kas valsti pametusi režīma spiediena rezultātā, aicinājusi starptautisko sabiedrību izrādīt solidaritāti sievietēm Baltkrievijā.

"Kopš pagājušā gada augusta sievietes drosmīgi cīnās par savām tiesībām, par brīvību, par visu baltkrievu cieņu," svētdien lietotnē "Telegram" norādījusi Tihanovska.

Viņa atgādinājusi, ka sievietes izgājušas ielās ar ziediem rokās, lai protestētu pret Aleksandra Lukašenko režīmu un tā izvērsto vardarbību.

"Spēcīgas sievietes vada šos protestus," pavēstījusi Tihanovska, aicinot politiķus, starptautisko organizāciju pārstāvjus un radošo nozaru personības izrādīt solidaritāti Baltkrievijas sievietēm, "kuras turpina savu miermīlīgi cīņu par brīvību".

Tihanovska arī norādījusi, ka vairāk nekā 30 valstis vairs neatzīst Lukašenko par Baltkrievijas prezidentu.

"Pēdējo sešu mēnešu laikā Lukašenko nav ticies ar ārvalstu līderiem, izņemot [Krievijas prezidentu Vladimiru] Putinu," norādījusi Tihanovska, piebilstot, ka viņa tikusies ar vairāk nekā 20 valstu vadītājiem.

Tihanovska bija spiesta bēgt uz Lietuvu pēc 9.augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām, par kuru uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko. Tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa Lukašenko atkāpšanos. Opozīcija par patieso vēlēšanu uzvarētāju uzskata Tihanovsku.

Pēc velēšanām Baltkrievijā sākās protesti pret Lukašenko režīmu, kas vēriena ziņā izvērās par nepieredzēt plašu masu kustību.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu