TVNET komanda saņem latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET

Latgales vēstniecībā "Gors" godināti desmit Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks ieguvēji" un keramiķim Voldemāram Vogulam pasniegta balva par mūža ieguldījumu. Vienu no balvām saņēma arī TVNET video komanda par trīs videoklipu ciklu postfolkloras kopai "Rikši".

Atgādinām, ka 2020. gada izskaņā TVNET ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Nākotnes kultūras piedāvājuma veidošana visās kultūras nozarēs" atbalstu realizēja projektu kopumā sešu mūzikas klipu izveidei folkloras kopai "Upīte" un postfolkloras grupai "Rikši". Balvu saņēma tieši "Rikšu" videoklipi.

Apsveicam komandu! Projekta vadītāja, producente Evika Muizniece, operators, producents, montāžists Juris Lisovs, operators, producents, montāžists Oskars Lūsis un fotogrāfs Jānis Škapars.

TVNET operators, producents, montāžists Oskars Lūsis un operators, producents, montāžists Juris Lisovs
TVNET operators, producents, montāžists Oskars Lūsis un operators, producents, montāžists Juris Lisovs Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: publicitātes

Foto: Ielūkojies videoklipu tapšanas aizkulisēs.

Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks" par paveikto pērn ieguvis arī Aldis Bukšs ar kriminālromānu "Bruoli", Viesturs Kairišs ar filmu "Piļsāta pi upis", Latgales vēstniecības "Gors" koncertuzvedums "Latgolys freska" un repere Ūga ar albumu "LG ir HH".

Tāpat balvu saņēma grupa "Tautumeitas" par albumu "Dziesmas no Aulejas" un koncertdarbību, folkloras kopa "Upīte" par aktivitātēm, albumu "Padzīdam i..." un videoklipiem.

"Tautumeitas" prezentē albumu "Dziesmas no Aulejas"
"Tautumeitas" prezentē albumu "Dziesmas no Aulejas" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar balvu godalgotas arī latgaliešu kultūras darbinieka, latgaliešu rokraksta grāmatniecības pārstāvja Andriva Jūrdža 175. jubilejas gada aktivitātes, latgaliešu dzejnieka, publicista, kultūras un sabiedriskā darbinieka Antona Kūkoja 80. jubilejas gada notikumi, grāmata "Mīlesteiba. Lelais Līpu kolns" un dzejas izrāde "Pa mīlesteibu brīnūt, kuojis nasaļ", kā arī latgaliešu dziesmu krājums "Muna dzīšmu gruomota".

Par publikas simpātijas balsojuma balvas, kuras norisi organizēja latgaliešu kultūras ziņu portals "lakuga.lv" un Latvijas sabiedrisko mediju portāls "Lsm.lv" un kurā par savu simpātiju varēja balsot ikviens gribētājs, - "Žyka" - saņēmēju kļuva folkloras kopa "Upīte".

Šogad "Boņuks" balvu pasniegšanas ceremonija notika mazliet citādāk nekā ierasts - Latvijas Televīzijas tiešraidē televīzijas raidījumu vadītāja un komiķa Jāņa Skuteļa vadībā. Ceremonijā varēja redzēt arī grupas "Tautumeitas", grupas "Dabasu Durovys", grupas "Židrūns", folkloras kopas "Upīte" un grupas "Raxtu raxti" mūziķu priekšnesumus.

Balvas "Boņuks 2020" žūrijas komisijā vērtējumus par pretendentiem šogad sniedza rekordliels žūrijas komisijas locekļu skaits - 56 latgaliskās kultūras pārzinātāji, iepriekšējo gadu balvu saņēmēji, masu mediju pārstāvji, balvas rīkotāju pārstāvji, latgaliskās kultūras sabiedriskie aktīvisti un attiecīgo sfēru pieaicinātie eksperti.

Latgaliešu kultūras gada balva "Boņuks" pirmo reizi pasniegta 2009. gadā, bet kopš 2013. gada balvu rīko Latgales vēstniecības "Gors" komanda.

Foto: Ieskats latgaliešu balvas "Boņuks 2020".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu