Aprēķināts, cik lielus zaudējumus Eiropas Savienība var piedzīvot vakcinācijas buksēšanas dēļ (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Pēc aģentūras “Bloomberg” datiem, Lielbritānijā ir vakcinēti 33 cilvēki no 100, ASV – 25 cilvēki, bet Eiropas Savienībā – vien astoņi cilvēki. Vakcinācijas programmas buksēšana radījusi zināmu trauksmi pasaules investoru vidū.

Aģentūra “Bloomberg” ziņo, ka iekšējās politiskās cīņas un nesaskaņas Eiropas Savienībā, problēmas ar vakcīnu piegādēm, kā arī sabiedrības pretošanās kampaņas rada ievērojamu atpalicību no sākotnēji plānotajiem tempiem.

Aģentūra norāda, ka Lielbritānijā vismaz vienu devu saņēmuši 33% cilvēku, ASV – 25% cilvēku, bet Eiropas Savienībā – vien astoņi procenti.

Pēc “Bloomberg Economics” aprēķiniem, atpalikšana no sākotnējā vakcinācijas plāna par vienu – diviem mēnešiem Eiropas Savienības ekonomikai var izmaksāt no 50 līdz pat 100 miljardiem eiro.

“Eiropā nekavējoties ir nepieciešams palielināt vakcīnu sadalīšanas un vakcinācijas tempu, ja ir tāda vēlme kā tikt galā ar vīrusu,” saka “Principal Global Investors” galvenā stratēģe Sima Šaha.

“Negribētos būt pārāk lieliem pesimistiem, bet diemžēl nākas atkārtot vienu un to pašu – pārāk lēnā sabiedrības vakcinēšana apdraud eirozonas atlabšanu,” norāda “ING Belgium” galvenais ekonomists Pīters Vandens Houts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu