Pārdošanā nonācis pirmais ieraksts "Twitter" vēsturē

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“Twitter” dibinātājs Džeks Dorsijs kā ekskluzīvu digitālo vienību pārdod pirmo ierakstu sociālā tīkla vēsturē, vēsta CNN. Piektdien Dorsijs paziņoja, ka tiek pārdots viņa tvīts no 2006. gada marta, kas ir pirmais šīs platformas vēsturē.

Tvīts tiek tirgots ar digitālās platformas “Valuables” starpniecību – šī platforma ļauj iegādāties un pārdot dažādas digitālās vērtības. Atsaucoties uz “Valuables” mājaslapu, pirmais ieraksts “Twitter” vēsturē tiek pārdots par 2,5 miljoniem dolāru.

“Neaizstājamie žetoni” (NFT) pēdējo mēnešu laikā ir kļuvuši īpaši populāri, un digitālajā vidē tiek pārdoti dažādi darbi, piemēram skaņdarbi un zīmējumi. NFT ir unikāla digitālā vērtība, kas konkrētajai vienībai piešķirt autentiskumu un autortiesības. Tā ir aizsargāta ar autora parakstu blokķēdē. Līdzīga tehnoloģija tiek izmantota arī kriptovalūtām.

Pagājušajā mēnesī digitālo mākslinieku veidotā kolāža ar vairāk nekā 5000 attāliem 13 gadu garumā arī nonāca pārdošanā. Šis kļuva par pirmo NFT mākslas darbu, kas nonācis pārdošanā šādā veidā.

Tomēr šādi tiek pārdoti un aizsargāti ne tikai mākslas darbi. Piemēram, Nacionālā basketbola asociācija (NBA) izmanto šo tehnoloģiju, lai pārdotu ikoniskas epizodes no basketbola spēlēm, kur, piemēram, Lebrons Džeimss triec bumbu grozā no augšas.

“NBA Top Shot” ir NFT tirdzniecības vieta, kuru nodrošina blokķēžu jaunuzņēmums “Dapper Labs”. Tā ļauj pircējiem pirkt un pārdot dažādus videomateriālus. Respektīvi – agrāk cilvēki krāja dažādas kartītes ar basketbola spēlētājiem, bet tagad kolekcionāri krāj dažādus videomateriālus ar skaistākajām spēles epizodēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu