Trīs seriāli, ko skatīties Sieviešu dienā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
«Sekss un lielpilsēta»
«Sekss un lielpilsēta» Foto: publicitātes

Starptautiskā sieviešu diena, 8. marts, ir ne tikai stāsts par cīņu par sieviešu tiesībām, bet arī stāsts par ziediem, saldumiem un uzmanību. Šīs dienas izskaņā lieti var noderēt arī kāds izklaidējošs, varbūt pat nedaudz pamācošs seriāls, kas pieskaras sieviešu dzīves jautājumiem. Lūk, pieci ieteikumi.  

Šoreiz esam atlasījuši piecus ASV izklaides milža HBO seriālus, kurus Latvijā iespējams vērot "LMT Viedtelevīzijā".

I May Destroy You

Jaunā ganiešu izcelsmes britu scenāriste un aktrise Mikaeila Koula (Michaela Coel) pagājušogad radījusi vienu no spēcīgākajiem seriāliem "I May Destroy You" ("Es tevi varētu iznīcināt"). 

Seriāls ir ļoti personisks stāsts, kurā Koula atveido Arabelu, jaunu rakstnieci, kas mēģina sabalansēt izklaides ar darbu. Tas ir daļēji autobiogrāfisks, centrā ir seksuāla trauma. 

Mikaeila Koula atveido Arabelu seriālā "I May Destroy You"
Mikaeila Koula atveido Arabelu seriālā "I May Destroy You" Foto: HBO

Jau pašā pirmajā sērijā, kurā iepazīstam jauno, talantīgo rakstnieci Arabelu, kura ieguvusi atpazīstamību ar tviterī publicētu darbu "Mileniāļa hronikas" ("Chronicles of a Fed-Up Millennial"), uzzinām, ka pēc trakulīgas nakts ballītes kādā klubā galvenā varone sazāļota un izvarota. Kādā intervijā Koula atklājusi, ka šis stāsts ņemts no pašas pieredzes 2016. gadā, un šī nepatīkamā pieredze iedvesmojusi radīt šo seriālu. 

Koula šajā seriālā startējusi kā autore, producente, scenāriste un aktrise. Viņa pati uzrakstījusi scenāriju visām pirmās sezonas divpadsmit sērijām. 

Seriāla reklāmas rullītis.

Sex and The City

Gada sākumā izskanēja satraucošas ziņas, ka "HBO Max" uzņems deviņdesmito gadu populārā seriāla "Sekss un lielpilsēta" turpinājumu. Aktrise Sāra Džesika Pārkere (Kerijas Bredšovas lomas atveidotāja) paziņoja, ka viņa kopā ar Kristīnu Deivisu (Šarlotes lomas atveidotāja) un Sintiju Niksoni (Mirandas lomas atveidotāja) ir ļoti priecīgas atgriezties pie savām piecdesmitgadīgajām varonēm. "Nez, kas viņas tagad ir šajā pasaulē? Vai esam pielāgojušās mūsdienu apstākļiem? Vai viņas izmanto sociālos medijus?" aktrise apcer intervijā.

Kamēr gaidām jaunās sērijas, vēl aizvien varam īsināt laiku, skatoties pirmās sešas seriāla sezonas "LMT Viedtelevīzijā". Sievišķīga izklaide garantēta! 

"Sekss un lielpilsēta" zvaigznes
"Sekss un lielpilsēta" zvaigznes Foto: AFP/LETA

Patria

Divu sieviešu stāsts. Jaunais kanāla HBO Spānijas filiāles seriāls "Dzimtene" (Patria) šajā valstī jau sacēlis pamatīgu viļņošanos - tas ir skaudrs stāsts par basku separātistiem un viņu asiņainās neatkarības cīņas iespaidu uz parastajiem iedzīvotājiem. 

Seriāla reklāmas plakāts vien izraisīja plašas diskusijas. Tas sadalīts uz pusēm ar diviem zīmīgiem kadriem. Vienā pusē redzama sieviete, kuras vīru nogalinājis kāds no basku separātistu organizācijas ETA, savukārt otrā - uz cietuma grīdas guļošs kails jaunietis, separātists, kurš, iespējams, pastrādājis šo noziegumu. Fonā redzami divi varas iestāžu cilvēki, kas spīdzina jaunekli. Šis plakāts ieskicē nu jau vairākus gadu desmitus esošā konflikta abas puses - nekas nav balts un melns. 

Seriāla plakāts
Seriāla plakāts Foto: HBO

Seriāls balstās spāņu rakstnieka Fernando Aramburu 646 lappušu biezajā darbā ar tādu pašu nosaukumu "Patria", kas dienas gaismu ieraudzīja 2016. gadā. Scenāriju adaptējis Aitors Gabilondo, režisora krēslā sēdies Felikss Viskarets. Pirmā sērija pie skatītājiem HBO Europe nonāca 2020. gada 27. septembrī. Pirms tam visas astoņas sērijas tika demonstrētas Sansebastjanas filmu festivālā. 

Dzimtene (Patria)
Dzimtene (Patria) Foto: HBO

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu