EK apstiprina lidostas "Rīga" pamatkapitāla palielināšanu 39,7 miljonu eiro apmērā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Komisija (EK) apstiprinājusi Latvijas plānus piešķirt līdz 39,7 miljoniem eiro lidostas "Rīga" kapitāla palielināšanai sākotnēji paredzēto 49,91 miljona eiro vietā, liecina EK informācija.

Lidostas "Rīga" pamatkapitāls pašlaik ir 28,61 miljons eiro, tādējādi uzņēmuma pamatkapitālu paredzēts palielināt līdz 68,31 miljoniem eiro.

Kā vēsta EK priekšsēdētājas izpildvietniece Margrēte Vestagere, kas atbild par konkurences politiku, lidostas ir to uzņēmumu vidū, kurus koronavīrusa uzliesmojums ir skāris īpaši smagi.

"Ar šo pasākumu Latvija ieguldīs līdz 39,7 miljoniem eiro, lai stiprinātu Starptautiskās lidostas "Rīga" pašu kapitālu un atbalstītu uzņēmumu koronavīrusa uzliesmojuma ekonomisko seku pārvarēšanā. Tajā pašā laikā valsts atbalsts tiks saistīts ar vairākiem nosacījumiem nolūkā ierobežot pārmērīgus konkurences izkropļojumus. Mēs turpinām cieši sadarboties ar dalībvalstīm, lai nodrošinātu, ka valsts atbalsta pasākumus var īstenot koordinēti un efektīvi saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) noteikumiem," saka Vestagere.

Kā aģentūrai LETA norāda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), EK pieņemtais lēmums apliecina, ka Latvijas valdības pagājušā gada pavasarī pieņemtais lēmums atbalstīt lidostas "Rīga" darbību ir leģitīms atbalsts aviācijas nozarei pandēmijas apstākļos. "Valsts atbalsts ļaus lidostai "ieziemot" savu darbību, vienlaikus gatavojoties darbības pilnvērtīgai atsākšanai pēc pandēmijas, turpināt iesāktos investīciju projektus un stiprināt Rīgas kā Baltijas nozīmīgākā aviācijas centra pozīcijas," min satiksmes ministrs.

Jau vēstīts, ka 2020.gada aprīlī Ministru kabinetā tika pieņemts lēmums palielināt VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" pamatkapitālu par 49,91 miljonu eiro. Lēmumu bija nepieciešams apstiprināt EK.

Valdība nolēma palielināt lidostas pamatkapitālu, lai nodrošinātu tās spēju pārvarēt Covid-19 pandēmijas izraisīto krīzi un stabilizētu uzņēmuma darbību.

Tāpat ziņots, ka EK pēc vairāku mēnešu izvērtēšanas jūlija sākumā atbalstīja Latvijas valdības lēmumu "airBaltic" pamatkapitālā ieguldīt 250 miljonus eiro, lai sniegtu atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai. 4.augustā finansējums tika ieguldīts un "airBaltic" pamatkapitāls sasniedza 506 472 824 eiro.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu