Boldvins publicē (un ātri izdzēš) video, kurā aizstāv Vudiju Alenu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleks Boldvins
Aleks Boldvins Foto: Ekrānuzņēmums

Amerikāņu aktieris Aleks Boldvins (Alec Baldwin, 62) publicējis 14 minūšu garu video, kurā uzsver, ka visi cilvēki likuma priekšā ir nevainīgi līdz brīdim, kad viņu vaina tiek pierādīta tiesā. Viņš asi iestājas pret tā dēvēto "atcelšanas kultūru" ("cancel culture")

Aktieris publicējis video pirmdien, taču drīz to no saviem sociālajiem tīkliem izdzēsis, tiesa, video pavisam no tīmekļa pazudis nav. 

Lai arī savā uzrunā Boldvins nemin nevienu personu vārdā, ir nepārprotami, ka viņš runā par pēdējos mēnešos izskanējušajām apsūdzībām pret Holivudas režisoru Vudiju Alenu (Woody Allen) un Ņujorkas gubernatoru Endrjū Komo (Andrew Cuomo).

Atgādinām, ka amerikāņu kino klasiķis Alens atkal spiests publiski taisnoties un izplatīt paziņojumus par jau daudzus gadus Holivudā skaļi dzirdamajām baumām par viņa un viņa pameitas Dilanas Ferovas (Dylan Farrow) attiecībām deviņdesmito gadu sākumā. Vudija un Dilanas attiecības apspēlētas jaunā HBO kanāla četru sēriju dokumentālajā seriālā "Alens pret Ferovu" ("Allen v Farrow"). Seriāla pirmās trīs sērijas, kuras veidojis režisoru pāris Kērbijs Diks (Kirby Dick) un Eimija Zīringa (Amy Ziering), jau skatāmas "LMT Viedtelevīzijā". 

Boldvins, kas pats ir septiņu bērnu tēvs, video ierakstījis savās mājās Hemptonā. 

"Man ir daži cilvēki, varbūt nav viņiem jāpievērš uzmanība, taču tādi, kas man pārmet, ka aizstāvu cilvēkus, kuri ir apsūdzēti par kādiem noziegumiem, turklāt daudzu gadu garumā," viņš saka video ievadā. "Viņi man saka - kā tu vari aizstāvēt šos cilvēkus, kuri ir vainīgi pie šādas situācijas?

Mana atbilde ir tāda, ka es neaizstāvu kādu, kurš ir vainīgs. Es izvēlos aizstāvēt kādu, kura vaina tiesā nav pierādīta. Un, ja nemaldos, tad te ir būtiska atšķirība."

Video: Boldvins vēršas pret "atcelšanas kultūru".

"Mistera A (visticamāk domāts Alens - red.) gadījumā domāju, ka saprotat, par ko runāju. Nav pierādīta viņa vaina, un man vienalga, cik Pulicera balvas īpašnieki mēģina apgalvot pretējo," Boldvins, visticamāk, norāda uz Alena dēlu Ronanu Ferovu (Ronan Farrow), kurš tāpat kā viņa māte Mia Ferova (Mia Farrow) apsūdz Alenu septiņus gadus vecās pameitas Dilanas seksuālā izmantošanā. 

"Lieta ir tāda - ir jāpierāda cilvēka vaina. Man vienalga, cik sasodītās dokumentālās filmas jūs uzfilmējat, jums tas viss ir jāpierāda tiesas zālē,"

viņš saka, atsaucoties, visticamāk, uz jauno HBO seriālu "Alens pret Ferovu".

14 minūšu garajā video viņš netieši runā arī par Komo gadījumu, par kuru nesen paziņots, ka viņš ir seksuāli uzmācies vairākām sievietēm. 

Aktieris minēto video drīzumā izdzēsa un publicēja īsāku video, kurā paskaidroja, ka sākotnējais video bijis pārāk izstiepts. 

"Tas, ko mēģinu pateikt, ir - "atcelšanas kultūra" ir aizgājusi par tālu," viņš saka. "Ir cilvēki, kas pelnījuši sodu par savu rīcību, taču visi jāsoda pēc vienas mērauklas... pat tiesu sistēma to atzīst."

Pats Boldvins ir filmējies trīs Alena filmās - "Alice", "To Rome With Love" un "Blue Jasmine".

Mia Ferova, Ronans, Vudijs Alens un Dilana
Mia Ferova, Ronans, Vudijs Alens un Dilana Foto: HBO

Atgādinām, ka apsūdzības, ka Alens seksuāli izmantojis mazo Dilanu, izskanēja viņa un viņa toreizējās dzīvesbiedres - aktrises Mias Ferovas naidīgajā šķiršanās un bērnu aizbildniecības jautājumu kārtošanas procesā. Pāra attiecības izjuka 1992. gadā, kad Ferova atklāja, ka Alenam ir seksuālas attiecības ar viņas vecāko adoptēto meitu Sunji Previnu, kas tolaik bija 21 gadu veca. Ņujorkas tiesa toreiz nolēma, ka apsūdzības par seksuālu varmācību pret Dilanu nav pārliecinošas un pierādāmas. Tomēr tiesnesis Alenam veltīja skarbus vārdus, nodēvējot režisoru par "egocentrisku, neuzticamu un nejūtīgu".

Kameras priekšā atkārtoti šajā seriālā stājas arī pati Dilana, kurai šobrīd ir jau 35 gadi.

Dilana Ferova seriālā "Allen v Farrow"
Dilana Ferova seriālā "Allen v Farrow" Foto: HBO

Pats Alens filmā nepiedalās, bet seriāla veidotāji izmantojuši viņa balss ierakstu no autobiogrāfiskās pagājušā gada audiogrāmatas "Apropos of Nothing", tiesa, kā apgalvo grāmatas izdevēji "Skyhorse", izmantošana netika saskaņota. 

Reaģējot uz filmas pirmo sēriju, ar kopīgu paziņojumu klajā nāca 85 gadus vecais Alens un viņa sieva Sunji.

"Šos dokumentālistus neinteresēja patiesība," teikts paziņojumā "Tā vietā seriāla veidotāji cieši sadarbojušies ar Feroviem un viņu atbalstītājiem, lai saliktu kopā melīgus faktus." 

"Vudiju un Sunji filmas veidotāji uzrunāja vien divus mēnešus pirms pirmizrādes, nedodot pietiekami laika nopietnai atbildei," teikts paziņojumā. "Kā jau tas zināms daudzus gadu desmitus, šīs apsūdzības ir kategoriski nepamatotas. Lai arī kam Dilana ir noticējusi, nekāda vardarbība nekad nav notikusi."

Vudijs Alens ar meitu Dilanu un dēlu Ronanu
Vudijs Alens ar meitu Dilanu un dēlu Ronanu Foto: HBO

Arī agrāk Alens noliedzis apsūdzības, apgalvojot, ka Ferovas ģimene ciniski izmanto kustības "MeToo" sniegto izdevību atkal celt gaismā apsūdzības.

"Es nekad neesmu seksuāli izmantojis manu meitu, kā to secināja visas izmeklēšanas pirms ceturtdaļgadsimta," piebilda slavenais režisors, kurš uzņēmis vairāk nekā 50 filmas un ieguvis četrus "Oskarus".

Seriāla "Allen v Farrow" reklāmas rullītis.

Alens uzskata, ka šīs apsūdzības seksuālā vardarbībā ir ierosinājusi Ferovas greizsirdība pret pameitu Sunji, kurā Alens iemīlējās. "Dusmīga māte naidīgas šķiršanās laikā, iespējams, samācīja viegli ievainojamu bērnu samelot," pirms dažiem gadiem šo situāciju komentēja režisors.

Tiesa, vairāki kino profesionāļi Holivudā jau atteikušies strādāt ar Alenu, nevēloties savu vārdu saistīt ar šo skandālu.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu