"Tesla" mēneša laikā piedzīvojusi būtisku vērtības kritumu (2)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kopš februāra sākuma ASV elektromobiļu ražotāja "Tesla" tirgus vērtība samazinājusies par 34%, vēsta medijs "MarketWatch". 

Tiek vēstīts, ka "Tesla" akciju vērtība ir turpinājusi kristies jau piecas tirdzniecības sesijas pēc kārtas. Šo sesiju laikā uzņēmuma akciju vērtība ir samazinājusies par 21%. 

Augstāko cenas līmeni "Tesla" vērtspapīri sasniedza 26. janvārī, kad Īlona Maska vadītās kompānijas vērtība sasniedza teju 850 miljardus dolāru lielu vērtību. Kopš šī laika "Tesla" tirgus vērtība ir kritusies par vairāk nekā 270 miljardiem dolāru. 

Neraugoties uz to, ka uzņēmuma akciju vērtībai ir lejupslīdoša tendence, pēdējo 12 mēnešu laikā vērtības pieaugums joprojām izskatās iespaidīgs - kopš pagājušā gada marta "Tesla" akciju vērtība ir augusi par vairāk nekā 4,6 reizēm. 

"Tesla" nav vienīgais elektromobiļu ražotājs, kas piedzīvojis tirgus vērtības kritumu. Tā, piemēram, "Nio Inc." un "Nikola Corp." pēdējā mēneša laikā zaudēja 38% no akciju vērtības, bet "Li Auto Inc." - 30%. 

Jāatzīmē, ka februāra sākumā "Tesla" vadītājs Īlons Masks atzina, ka viņa kompānijas ražotajiem elektromobiļiem ir vērojamas problēmas ar kvalitāti. Šīs ziņas ir viens no negatīvajiem faktoriem, kā dēļ akciju vērtība ir ievērojami kritusies. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu