Šķeldas kravās konstatē gandrīz 700 000 kontrabandas cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kravas vilciena vagons ar koksnes šķeldu, skats no augšas. Ilustratīvs foto.
Kravas vilciena vagons ar koksnes šķeldu, skats no augšas. Ilustratīvs foto. Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas automašīnu un vilcienu kontroli, novērsušas 699 800 cigarešu jeb 34 990 paciņu kontrabandu, informēja VID pārstāvji.

Cigaretes bija noslēptas kravas automašīnā un vilcienā, ar kuru no Baltkrievijas tika ievesta koksnes šķelda.

Sestdien, 6.martā, Pāternieku muitas kontroles punktā (MKP) iebrauca kravas automašīna, ar kuru no Baltkrievijas uz Latviju tika vesta šķeldas krava. Veicot transportlīdzekļa sākotnējo kontroli un risku novērtēšanu, muitas amatpersonām radās aizdomas par nedeklarētu preču slēpšanu no muitas kontroles, tādēļ automašīna tika novirzīta skenēšanai.

Izvērtējot skenējuma attēlus, muitas risku analīzes eksperti apstiprināja, ka kravā varētu atrasties nedeklarētas preces. Veicot padziļinātu kontroli un atrokot šķeldu, muitas amatpersonas atklāja, ka tajā ir noslēptas cigaretes.

Pilnībā izkraujot šķeldu, muitas amatpersonas konstatēja kopumā 2499 blokus cigarešu, kas atradās izklaidus pa visu kravu. Svētdienas, 7.marta, rītā kravas kontrole tika pabeigta, kopumā konstatējot 499 800 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Savukārt sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām svētdien, 7.martā, Indras MKP pārbaudot no Baltkrievijas iebraukušu kravas vilcienu, divos vagonos ar šķeldas kravu konstatēti 200 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Valstij nesamaksāto nodokļu summa par izņemtajām cigaretēm ir aptuveni 115 000 eiro.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu